28 Haziran 2008 00:00

Aliağa’da termik santrale karşı miting yarın yapılacak

Aliağa’da kurulmak istenen termik santrale karşı 29 Haziran Pazar günü Gencelli Sahili’nde bir miting yapılacak. Miting saat 11.00’de başlayacak.

Paylaş

Aliağa’da kurulmak istenen termik santrale karşı 29 Haziran Pazar günü Gencelli Sahili’nde bir miting yapılacak. Miting saat 11.00’de başlayacak. Mitinge hazırlık çalışmaları kapsamında Aliağa Demokrasi Platformu ve EGEÇEP’in birlikte düzenlediği panelde, ENKA şirketinin Aliağa’ya kurmak istediği termik santralin zararları tartışıldı.
Panele, Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma Bölümü Müdürü Prof. Ümit Erdem, Çağdaş Hukukçular Derneği Yönetim Kurulu üyesi Avukat Berrin Esin Kaya, İzmir Tabip Odası ELELE Temsilcisi Dr. Oya Otyıldız, Menemen Ziraat Odası Başkanı Şeref Sofuoğlu, Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Vezan Karabulut, Yeşiller Partisi eski Genel Başkan Yardımcısı Melih Ergen ve çok sayıda Aliağalı katıldı.
Ümit Erdem konuşmasında Aliağa’nın daha fazla sanayileşmeyi ve kirliliği kaldıramayacağını belirterek, “Aliağa’da ölümüne yatırımlar yapılıyor. Çevreye ve insana verdiği zararlar bir tarafa doğayı bu kadar yok etmek, ahlaki değildir” dedi. Nakil hatlarının yenilenmesiyle termik santrallere ihtiyaç kalmayacağını belirten Erdem, “En önemli nokta Aliağa’nın başka bir yükü kaldıramamasıdır” dedi.
Menemen Ziraat Odası Bakanı Şeref Sofuoğlu da kirlilik nedeniyle Menemen’de tarımın bitme noktasına geldiğini ifade ederek, “Gerekli tedbirleri alacağız, çevreye duyarlı olacağız” sözlerinin inandırıcı olmadığını söyledi. Dr. Oya Otyıldız ise termik santrallerin bacasından çıkan dumanların ve diğer zehirli atıkların insan sağlığına etkilerinden anlatarak, “Termik santraller hava kirliliği, su kirliliği, toprak kirliliği yaratıyor, radyasyon yayıyor. Ağır metaller yayarak kansere ve cilt hastalıklarına sebep oluyor” dedi.
Soru ve cevaplarla süren panelin sonunda, Aliağa ve İzmir halkının karşı çıkması durumunda santralin yapılamayacağı vurgulanarak, “Bizlerin bir an önce sokağa çıkarak sesimizi duyurmamız lazım. Bunun için 29 Haziran’da Gencelli Sahili’ndeki mitinge herkesin katılması gerekir” denildi. (İzmir/EVRENSEL)

Bugün yazarı tazminat ödeyecek

Bugün Gazetesi yazarı Nuh Gönültaş hakkında EGEÇEP Yürütme Kurulu Üyesi avukat Arif Ali Cangı tarafından açılan tazminat davasında alınan 5 bin YTL tazminat ödenmesi kararı Yargıtay 3. Hukuk Dairesi tarafından onandı. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, Arif Ali Cangı’nın, Bugün Gazetesi köşe yazarı Nuh Gönültaş hakkında açtığı 5 bin YTL’lik tazminat davasında, İzmir 10. Sulh Hukuk Mahkemesi’nce alınan tazminat kararını onadı.
Kararı değerlendiren avukat Cangı, Bergama’da çevre hareketi yürüten yaşam savunucularının Alman Vakıfları ile ilişkisi iddiasının da yalan olduğunun bir kez daha onaylandığını söyledi.
Gönültaş, 22.07.2006 tarihli “Altın Yumurtlayan Köşe Yazarı Clup Orient’ten Yazıyor” başlıklı köşe yazısında çevre mücadelesi yürüten çevrecilerin Alman Vakıfları ile işbirliği içerisinde olduğunu iddia etmişti. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Engellilerin fuarı ilgi bekliyor

SONRAKİ HABER

‘Hastane enfeksiyonu can aldı’ iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...