01 Temmuz 2008 00:00

Emekliler ‘sözde hafta’ istemiyor

Emekli-Sen üyeleri dün Kızılay Postanesi önünde sözde Emekliler Haftası’nı protesto edip, “insanca yaşanacak ücret ve sendikalarını” istediler.

Paylaş

Emekli-Sen üyeleri dün Kızılay Postanesi önünde sözde Emekliler Haftası’nı protesto edip, “insanca yaşanacak ücret ve sendikalarını” istediler. DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Kani Beko ile çeşitli örgüt temsilcilerinin de katıldığı açıklamada emekliler, Emekli-Sen’in kapatılmaması ve insanca yaşayacakları ücret isteklerini dile getirdiler.
Burada konuşan Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, Emekliler Haftası nedeniyle her yıl bakanların, bürokratların toplantı salonlarına oturttukları emekliler ve basın karşısında duygusuz konuşma metinlerini okuduklarını, ne yazık ki, bazı emekli derneklerinin de figüran gibi bu oyunda yer aldığını söyledi. Emekli sorunlarının konuşulmadığı bu toplantılarda Emekliler Haftası’nın ‘kutlandığını’ kaydeden Beysülen, oysa bu ülkenin emeklilerinin günden güne ekonomik ve sosyal sorunların altında ezildiğini dile getirdi.
Beysülen, hedef enflasyon yüzde 4 iken emekli aylıklarına yüzde 2 zam yapıldığını, ancak yılın ilk beş ayında enflasyonun yüzde 6.38’e çıktığını, bunun anlamının da aylıklarının yüzde 4’ten fazla erimesi olduğunu anlattı. Sendikalarının kapatılmasını kınayan ve davayı götürdükleri AİHM’den lehlerine karar çıkacağından emin olduklarını belirten Beysülen, ülkelerini mahkum ettirmek istemediklerini, bir statü yasasının çıkarılması çağrısı yaptıklarını ama seslerini duyuramadıklarını söyledi. Beysülen, seslerini duyurabilmek için Ankara’dan 5 bin, Türkiye çapında 50 bin imzayı Cumhurbaşkanı’na göndereceklerini söyledi. Ankara’da toplanan imzalar, daha sonra Cumhurbaşkanı’na postalandı.
İzmir’de ise Emekli-Sen üyeleri, Cumhuriyet Postanesi önünde yaptıkları açıklama ile sorunlarını dile getirdiler. Emekliler daha sonra İzmir’de topladıkları imzaları Cumhurbaşkanı’na gönderdiler. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Arıtma tesisi uyutmuyor

SONRAKİ HABER

Sivas Katliamı 15. yılında lanetleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...