03 Temmuz 2008 00:00

Boş filelerle eve dönmemek için örgütlenmeliyiz!

IMF ve Dünya Bankası’nın emirleri doğrultusunda üretimden vazgeçen AKP iktidarı, ülkenin 80 yıllık birikimlerini de özelleştirme rezaleti adı altında yandaşlarına peşkeş çekmesine rağmen, bütçe açıklarını kapatmak için zam yapmaktan başka bir çıkış yolu bulamamaktadır

Paylaş

IMF ve Dünya Bankası’nın emirleri doğrultusunda üretimden vazgeçen AKP iktidarı, ülkenin 80 yıllık birikimlerini de özelleştirme rezaleti adı altında yandaşlarına peşkeş çekmesine rağmen, bütçe açıklarını kapatmak için zam yapmaktan başka bir çıkış yolu bulamamaktadır.
AKP iktidarının, bilinçli olarak halkın büyük çoğunluğunu yoksullaştırarak, sadakaya muhtaç bir gıda paketi ya da bir torba kömür karşılığında oyunu kolayca satın alabileceği, dilenci bir toplum yaratma politikasında epeyce başarılı olduğu da gözlenmektedir.
AKP iktidarında elektrik, doğal gaz ve temel tüketim maddelerine insafsızca yapılan zamlar genelinde bütün emekçi halkı, özellikle de mutfağın sorumluluğunu omzunda taşıyan ve gündelik yaşamın büyük çoğunluğunu mutfakta geçirmek zorunda kalan biz emekçi kadınları derinden etkilemiştir.
Çarşı pazardan boş filelerle evlerine dönen emekçi kadınlar, semt pazarlarına dağılma saatlerinde giderek, satılmayan, tezgahlardan kalan ya da yerlere dökülen sebze ve meyveleri toplamak zorunda bırakılmışlardır. Böyle duyarsız, tepkisiz, sağır ve dilsiz kaldıkça zamların ardı arkası kesilmeyecek ve daha da ağırlaşarak devam edecektir. Çünkü AKP iktidarının zam yapmaktan başka bir seçeneği de kalmamıştır.
Ancak, bütün bunlar biz emekçi kadınların kaderi değildir. Yarından tezi yok kadını ikinci sınıf vatandaş sayan bu iktidardan kurtulmak zorundayız. Bu da ancak örgütlü ve kararlı bir mücadele ile mümkün olactır.
Necmiye Yılmaz
(Güngören/İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Çok çalış, az maaş al, az konuş!

SONRAKİ HABER

Zamlar sendikaları etkilemiyor mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...