03 Temmuz 2008 00:00

Karamsar havadan kurtulmalıyız

Bu dünyada yaşanılmayacağını, bütün güzelliklerini Cennet’te yaşayacağını sanan zihniyet, kendi çıkarları için herşeyi gözden çıkarıp emekçilere zam üstüne zam, yoksulluk, işsizlik, geçim sıkıntısı, özelleştirmelerle işten atma, iş cinayetleri, ülkeyi parsel parsel satıp insanlığı karanlığa götürmeye çalışmakta

Paylaş

Bu dünyada yaşanılmayacağını, bütün güzelliklerini Cennet’te yaşayacağını sanan zihniyet, kendi çıkarları için herşeyi gözden çıkarıp emekçilere zam üstüne zam, yoksulluk, işsizlik, geçim sıkıntısı, özelleştirmelerle işten atma, iş cinayetleri, ülkeyi parsel parsel satıp insanlığı karanlığa götürmeye çalışmakta. Kadınlara kafasını kapatınca dinini daha iyi yaşayacağını sunmakta ama diğer dini inançlarında özgürlüğünü kısıtlamakta.
Bütün bu olumsuzluklar yaşanırken biz emekçi halk karamsarlığa düşüp, bizlerde bu dünyada yaşayamadık, rahat olamadık diyerek hayallerimizi geleceğimizi cennette yaşamaya mı bağlayalım ? Büyük işler başarmak için coşku şart. Bizler coşkumuzu kaybetmeyelim. Tam tersine bunlara inat biz emekçiler birleşelim. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz sloganını hatırlayarak birleşelim. Kürdü, Türkü, Alevisi, Sünnisi, Lazı, Çerkezi, emekten yana olan herkes günümüzde yaşanan karamsar havadan kurtulmak için coşkusunu yitirmesin.
Ben bir ev kadını olarak 2 Temmuz’da yanan canlar için Keçiören’de, 1 Temmuz’da düzenlenen miting için coşkuyla çalıştım. Çünkü 2 Temmuz’da yaşananları unutmamalıydık. Keçiörenli insanlar mitinge coşkuyla katıldı. Katılan yüreklerde birlik ve beraberlik mesajı vardı. Yaşamın güzelliğini Cennet’te arayan gericilere inat, biz bu dünyayı güzelleştirmek istiyoruz mesajı verildi.
Haftasonları gazetemizi 20 aboneye bir eğitimci arkadaş ve ablasıyla birlikte götürüyoruz. Evlerinde oturup sohbet ederek bizim yaşam coşkumuzu onlarla paylaşıyoruz. Onların sıkıntılarını sorunlarını hayallerini paylaşıp gazetemizi daha çok anlatarak yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Çünkü içimizdeki coşku hep var; daha iyiye daha güzele doğru.
Dolayısıyla ben şuna inanıyorum. 1 Temmuz’da gördüm ki demokrasiden yana olan güçler hep coşkuluyduk ve bu coşkusunu birlikten yana kullanıp güzel günlere birlikte ulaşacağız.
Nazife Ortakçı / Keçiören/ANKARA
ÖNCEKİ HABER

Kara Katür Yazılar

SONRAKİ HABER

Çok çalış, az maaş al, az konuş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...