04 Temmuz 2008 00:00

Ölülerle oyun

Yaz nedeniyle sinema salonları yeni filmler açısından oldukça durgun. Oyuncularıyla dikkat çeken filmler öne çıkıyor

Paylaş

Gerilim filmlerinin en sevdiği mekanlardan biri hastaneler. Bizde “Kadavra” adıyla gösterime giren film de, kahramanlarının doktorlar olduğu bir hastane hikayesi anlatıyor.
Adli tıp üzerine çok sayıda filme, diziye rastlamaya başladık. Hatta Kanıt Peşinde (CSI) dizisi, meşhur Lost’un bile rekorunu kırmış, dünyada en çok izlenen dizi haline gelmiş durumda. Adli tıbbın bu kadar ilgi gördüğü bir dönemde Kadavra, bu hazır izleyiciye bir gerilim hikayesi sunmaya çalışıyor. Büyük sürprizlerden yoksun, akılda kalacak kadar zekayla kurgulanmış karmaşık cinayetleri yok belki. Ancak epeyce bir miktar iç organ ve sürekli bir öldürme/öldürülme gerilimi de birçok seyircinin ilgisini çekebilir.
Filmin iddiası, patolojinin “sırlarla dolu” dünyasına bir giriş yapmak. Genç, geleceği parlak doktor, patoloji üzerine uzman olmak için birkaç aylığına başka bir kentte adli tıp stajı yapmaya geliyor. Buradaki çatlak bir genç, doktor ekibinin oynadığı oyuna bir şekilde dahil oluyor. Oyun şu: Bir grup doktor, her akşam sırayla cinayet işliyor. Diğer doktorlar, cinayet şeklini bilmiyorlar. Toplandıklarında da, ölümün nasıl gerçekleştiğini tahmin etmeye çalışıyorlar. Tabii ki sonunda oyun çığırından çıkıyor, kahramanımız çatlak doktorlar çetesine bir oyun hazırlamak zorunda kalıyor vs...
Başrol oyuncusu, bu sıralar gösterime giren birçok film gibi, Kadavra’nın da en önemli silahı. Milo Ventimiglia, Gilmore Girls ve özellikle Heroes dizisiyle tanınmış genç bir isim. Fakat Kadavra’da canlandırdığı karaktere bakarak, bu ifadesiz oyunculuk alışkanlığıyla kısa sürede sıkıcı olabilir gibi görünüyor. Çünkü Heroes’da tutunamayan genç adamdan süper kahramana, Kadavra’da da ezik doktordan patoloji ekibinin kurduna dönüşüyor. Ama birbirinden bu kadar farklı roller için son derece birbirine benzeyen karakterler çıkarıyor. Aslına bakılırsa, onun belalısı Jake Gallo’yu canlandıran Michael Weston, çok daha başarılı bir oyunculuk çıkarmış.
Kadavra, ölülerle, ölümle oyundan doğan gerilim üzerine bir film.
Kadavra
Orijinal adı:
Pathology
Yönetmen:
Marc Schölermann
Oyuncular: Milo Ventimiglia,
Michael Weston, Lauren Lee Smith, John Whitworth
Çağdaş Günerbüyük
ÖNCEKİ HABER

Romantik komedi olmayan romantik komedi!

SONRAKİ HABER

Caz’ın deneysel çocuğu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...