04 Temmuz 2008 00:00

Kağıthanede 40 gecekondu yıkıldı

Kağıthane’de 40’a yakın ev dün sabah saatlerinde tek tek yıkıldı. Yıkılan evlerine umutsuzca bakan insanlar çaresizliklerini susarak ifade etti. Sanayi Mahallesi Barbaros Caddesi Bestekar Sokak’taki evler ‘yol geçeceği’ gerekçesiyle yıkıldı

Paylaş

Kağıthane’de 40’a yakın ev dün sabah saatlerinde tek tek yıkıldı. Yıkılan evlerine umutsuzca bakan insanlar çaresizliklerini susarak ifade etti.
Sanayi Mahallesi Barbaros Caddesi Bestekar Sokak’taki evler ‘yol geçeceği’ gerekçesiyle yıkıldı. Aylar öncesinden, tapu tahsis belgeleri olan ev sahiplerinden her birine, aylık 720 YTL ödemeleri şartıyla ev vereceklerini söylenmişti. Ancak evleri yıkılanlara 700-740 YTL arasında aylık taksit ödemeleri istenirken, 2 ay üst üste taksitler ödenmezse, apartman dairesinin geri alınacağı bildirilmişti. Evi ilk yıkılanlardan Hasan Yiğit, “22 milyar para verdiler bana. Tapu tahsis belgelerimiz var. 52 senedir vergisini, elektriğini, suyunu veriyorum bu gecekondunun. Bir ay önce söylediler yıkılacağını. Valla bu kadar insandan kimse başını kaldırmadı, biz de kaldırmadık” diye konuştu.
Doğduğundan beri oturduğu evi gözlerinin önünde yıkılan, evinin harabelerine hüzünle bakan Murat Akkuş, “Çocukluğumuz elimizden gidiyor, söyleyecek pek bir şey yok. İçimden kocaman bir şey koptu” dedi.
Birilerine peşkeş çekiyorlar
Yıkılan evlerin tapulu olduğunu söyleyen Nuri Eren, “Buralar birilerine peşkeş çekildi. Bu yüzden buraları yiyecekler. 20 senedir burada yol olduğunu söylüyorlar, şimdi mi akıllarına geldi yıkmak. Garibani ezmekten başka işleri yok” dedi.
Yıkılan mahallede oturan Orhan Alkan ise “İşine gelene devam, gelmeyene eyvallah. Adalet bunun neresinde? Senelerini vermiş vatandaşa 7 milyon daire vereceksin, 150 milyar öde diyeceksin. Zaten açlıktan ölüyor insanlar, nasıl ödeyecek bu kadar parayı” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Öğrenciler 200 YTL’yel geçiniyor

SONRAKİ HABER

Ergenekoncular klimalı odalarda Vatandaşın ölüsü çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...