07 Temmuz 2008 00:00

Urfalı işçiler kayısıda iş bulamadı

Urfalı tarım ırgatları Malatya yollarında. Kayısı dönemi kamyonlarına eşyalarıyla birlikte yüklenip yollara koyulmuşlar.

Paylaş

Urfalı tarım ırgatları Malatya yollarında. Kayısı dönemi kamyonlarına eşyalarıyla birlikte yüklenip yollara koyulmuşlar.
Ekmek umudu Malatya’dan başlamış, Karadeniz’de devam edip Adana’da son bulacak. Kurdukları çadırlarda getirdikleri katıklarla yaşamlarını sürdürmeye çalışan Urfalı işçiler, geldikleri Malatya’da iş bulamadılar. Malatya’nın Yazıhan ilçesinde baraj kıyısına yerleşen Urfalı işçiler 10 gündür iş bekliyor.
Çavuşları olmadığı için iş bulamadıklarını dile getiren işçiler, yaşamlarını sürdürmek için iş istediklerini söylediler. Sigortasız, çalışma saatleri belli olmadan yaptıkları iş karşılığı alacakları ücret de net değil. Tabii iş bulurlarsa… Aileleriyle birlikte daha önce hiç gelmedikleri şehirlere sürüklenen çocukların oyun alanları, kaldıkları çadırların önü.
Aç kalacağız…
Melehat Güneş Barikan, iş olmadığı için mağdur olduklarını dile getirerek, çavuşsuz geldikleri için iş bulamadıklarını vurguluyor. Malatya’ya daha önce de çalışmak için geldiklerini vurgulayan Barikan, “Yaşım 45-50 arası. Kendimi bildim bileli çalışıyorum. Bizim hayatımız bu, başka çaremiz mi var? İş bulamazsak mecbur gideceğiz” diye konuştu.
Müslüm Kasakcı, kilometrelerce yoldan kamyon sırtında geldiklerini anlatarak, iş bulamazlarsa zor günler geçireceklerini dile getiriyor. Kiraz Kasakçı ise 10 gündür geldikleri Malatya’da perişan olduklarını söyleyerek, “Hayatımız mahvolmuş. Evden getirdiklerimizi yiyoruz” diyor.
Yolculuklarının sonraki duraklarının Ordu, Ünye, Fatsa ve Adana olduğunu aktaran Kemal Barikan, perişan durumda olduklarını söyledi. Barikan, “İş bulamazsak aç kalırız, ne yapalım? Kamyonlarla geldik buraya. Eşyalarımızı yükledik; buradan Karadeniz’e, oradan da Adana’ya gideceğiz” dedi. (Malatya/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

GÜNDÖNÜMÜ

SONRAKİ HABER

Yapılan zamlara karşı ortak mücadele edilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...