10 Temmuz 2008 00:00

Melen Çayı’na deniz suyu karıştı

Sakarya Tarım İl Müdürü Abdurrahman Çakar, Melen Çayı üzerindeki baraj kapaklarının kapatılması üzerine su akışında azalma meydana geldiğini belirterek, nehrin denize döküldüğü alanın meyilsiz oluşu ve deniz suyunun yükselmesi nedeniyle,

Paylaş

Sakarya Tarım İl Müdürü Abdurrahman Çakar, Melen Çayı üzerindeki baraj kapaklarının kapatılması üzerine su akışında azalma meydana geldiğini belirterek, nehrin denize döküldüğü alanın meyilsiz oluşu ve deniz suyunun yükselmesi nedeniyle, nehir yatağına doğru deniz suyu akışı meydana geldiğini söyledi. Çakar, ”Buradan akan deniz suyu ile Kocaali ilçemizde 3 çiftçimiz, fındıklık ve mısır ekili alanlarını deniz suyu ile sulamış. Deniz suyu tuzlu olduğu için ekili alanları zehirlemiş. ” diye konuştu.
DSİ tarafından İstanbul’a su verilmek üzere Aydoğan köyü mevkisinde bulunan regülatörün kapaklarının kapatılmasıyla, bu bölgede Melen Çayı’nın Karadeniz’e akan kısmı kuruma tehlikesi altında kalırken, Karadeniz’e Melen suyunun akmaması nedeniyle ortalama 7 km uzunluğundaki Bezirgan Köprüsü’ne kadar ki nehir yatağına deniz suyu doldu. Köylüler tarım arazilerini ve fındık bahçelerini bu suyla sulayınca fındık bahçesi ve sebzeliklerin iki günde kuruduğu görüldü.
Kozluk köyü muhtarı Ali Osman Çelik, bu durumu Sakarya İl Tarım Müdürlüğü ekiplerine bildirdiğini belirterek “Ekipler geldi. Sudan numuneler alındı. Bu suyun tuz oranının çok yüksek olduğu belirtilerek köydeki tüm kahvehanelere astılar” dedi. Muhtar Çelik, İl Tarım Müdürlüğü yetkileri, köylü vatandaşlarımızın zarar tespitine geleceklerini belirterek “burada tarlasını sulayan da sulamayan da hasar gördü. Çünkü tarlasını sulamazsa o ürün yine yanar. Tarlasını sulayan da deniz suyu nedeniyle ürünü yine yandı. Bu soruna köklü çare bulmak gerekiyor. Şu anda olan oldu bundan sonra sulamayı nasıl yapacağız. Yukardan bütün kapakları kapadılar. Bir avuç su melene akmıyor. Yakında burada kokudan duramayacağız. Böyle giderse Melen yakında haliç olacak” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Keneden bir ölüm daha

SONRAKİ HABER

Siyasi istikrar sağlanmadan GAP bitirilemez!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...