10 Temmuz 2008 00:00

Telekulak Yasası’nın asıl hedefi Rusya

İsveç’in günlük gazetelerinden Svenska Dagbladet gazetesinde 9 Temmuz günü yayınlanan bir makalede, her şeyin ve herkesin izlenmesine ve dinlenmesine olanak tanıyan Telekulak Yasası’nın esas hedefinin Rusya olduğu iddia edildi

Paylaş

İsveç’in günlük gazetelerinden Svenska Dagbladet gazetesinde 9 Temmuz günü yayınlanan bir makalede, her şeyin ve herkesin izlenmesine ve dinlenmesine olanak tanıyan Telekulak Yasası’nın esas hedefinin Rusya olduğu iddia edildi. Gazete bu iddiasını, İsveç adına yapılan uluslararası operasyonlar ve istihbarat çalışmalarını denetleyen ve adı gizli tutulan bir yetkiliye dayandırdı.
Adı açıklanmayan yetkili, coğrafi konumundan ötürü Rusya’nın dünyanın değişik yerleri ile kontaklarının yüzde 80’inin kablolar aracılığı ile İsveç üzerinden yapıldığını belirtiyor. Yasanın gündeme gelmesinin en önemli nedeninin, hükümet ve ordunun Rusya’nın faaliyetleri hakkında bilgi edinme isteği olduğunu söylüyor.
Yetkili, bu gerçeğin hem sosyal demokrat hem de sağcı hükümetler tarafından politik nedenlerle ve Rusya’nın karşı önlemler almaması için gizli tutulduğunu ifade ediyor. (Stockholm/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

G8 liderleri suç ortağı aradı

SONRAKİ HABER

AVRUPA GERÇEĞİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...