12 Temmuz 2008 00:00

Tersane işçisi ağır yaralandı

Tuzla Tersaneler Bölgesi’nde işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri alamadığı için iş kazaları yaşanmaya devam ediyor.

Paylaş

Tuzla Tersaneler Bölgesi’nde işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri alamadığı için iş kazaları yaşanmaya devam ediyor. Hükümet yetkililerinin ve tersane patronlarının yaptığı tüm açıklamalara rağmen kazaların devam etmesi tepkilere neden oldu.
Son olarak dün öğleden sonra Sedef tersanesinde meydana gelen kazada Efrail Aksu isimli işçi ağır yaralandı. Aksunun bir geminin üzerinde çalışırken kendini kaybederek yüksekten düştüğü öğrenildi. 1959 doğumlu olduğu öğrenilen işçinin, Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak ameliyat alındığı belirtildi.
Kazanın ardından açıklama yapan Limter-İş Genel Başkanı Cem Dinç, Hükümetin kazalara çözümü başka yerlerde aramak yerine işçilerin taleplerini kabul etmesini istedi. Son olarak Başbakanın patronlarla yaptığı toplantıyı hatırlatan Dinç, “Burada kazaların nedeni olan taşeronlaştırma, kuralsız çalışma, uzun çalışma saatleri konuşulmadı. Çözüm başka yerlerde arandı. Oysa çözüm tam da bunların üzerine gidilmesinde” diye konuştu.
Sendikalarının ve işçilerin yıllardır kazalara karşı neler yapılması gerektiğini anlattığını belirten Dinç, tersane patronları bunları yerine getirmediği müddetçe kazaların devam edeceğini dile getirdi.
Hükümet ve patronlar samimi değil
Baret Gazetesi’nden yapılan açıklamada da kazaların devam etmesinin hükümetin ve patronların çözümsüzlükte ısrar ettiğinin göstergesi olduğu belirtildi. “Kazaların sona ermesi için ilk önce taşeronluğun kaldırılması, uzun çalışma saatlerinin sona ermesi gerekiyor” denilen açıklamada, tersaneler bölgesindeki kazaların sadece işçilerin eğitilmesi ile sona ermeyeceğine vurgu yapıldı. Başbakanın patronlarla yaptığı toplantının ardından da kazaların devam ettiğinin belirtildiği açıklamada, “Bir kez daha tüm yetkilileri tersanelerde yaşanan kuralsızlıklara karşı göreve çağırıyoruz” denildi.
Sedef Tersanesi’nde 14 Ocak’ta meydana gelen kazada 19 yaşındaki Onur Bayoğlu isimli işçi iskeleden düşerek hayatını kaybetmişti. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Gerçek enflasyon oranında zam istiyorlar

SONRAKİ HABER

Soykırımcı patron

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...