12 Temmuz 2008 00:00

Lübnan’da ulusal birlik hükümeti kuruldu

Lübnan’da Başbakan Fuad Sinyora liderliğinde ulusal birlik hükümeti kuruldu

Paylaş

Lübnan’da Başbakan Fuad Sinyora liderliğinde ulusal birlik hükümeti kuruldu. 18 ay süren siyasi krizin ardından eski Genelkurmay Başbakanı General Mişel Süleyman’ın mayıs ayında cumhurbaşkanı seçilmesinden bu yana ulusal birlik hükümeti kurulması için çaba sarf eden Fuad Sinyora dün, Hizbullah ile müttefiklerine hükümet kararlarında veto yetkisi verilmesine olanak tanıyacak kabinenin kurulduğunu bildirdi.
Ulusal birlik hükümetinin kurulduğu, Sinyora ile Süleyman’ın görüşmesinden sonra bir cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle duyuruldu. Ülkedeki siyasi krizin temelini oluşturan Hizbullah öncülüğündeki muhalefetin bakanlar kurulunda veto yetkisine sahip olması konusundaki anlaşma, Arap Birliği’nin arabuluculuğunda 21 Mayıs’ta sağlanmıştı.
Eski Cumhurbaşkanı Emil Lahud’un görev süresinin kasım ayında dolmasından sonra aylarca yeni cumhurbaşkanının seçilemediği Lübnan’da, 1970-1990 yılları arasındaki iç savaştan sonraki en şiddetli çatışmalara yol açan siyasi kriz sürecine girilmişti.
Hizbullah öncülüğündeki muhalefet ile ABD ve Batı’nın desteklediği hükümet arasında Arap Birliği arabuluculuğunda 21 Mayıs’ta sağlanan anlaşma uyarınca, 30 sandalyeli kabinede muhalefete 11 bakanlık verildiği bildirildi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

ABD’den İran’a: Füzeleri durdurun

SONRAKİ HABER

Chavez ile Uribe’yi ticaret buluşturdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...