13 Temmuz 2008 00:00

TMO’un stoğu sorun olmamalı

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) depolarındaki 320 bin fındığı yeni ürün hasadı öncesinde sorun olarak gösterilmesini doğru bulmadıklarını söyledi.

Paylaş

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) depolarındaki 320 bin fındığı yeni ürün hasadı öncesinde sorun olarak gösterilmesini doğru bulmadıklarını söyledi. Akbaşlı, bazı çevrelerin yüksek tahmin edilen 2008 ürünü fındık rekoltesinin yanı sıra TMO’nun stoğunu öne sürerek fiyatları düşürmek istediğini belirtti.
Akbaşlı, depolaraki fındığın sorun olarak gösterilmesini doğru bulmadıklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Tüm dünyada son iki yıl aşırı fındık üretimi oldu, yorulan bahçelerden önümüzdeki yıl yeterli ürün alınmayabilir. Dolayısıyla bu fındığa ihtiyaç duyulabilir. TMO’nun elindedeki bu fındık, gelecek sezonun yaşanabilecek rekolte düşüklüğüne karşı fındık tüketici ülkelerin garantörüdür. Dünya fındık tüketiminin yüzde 75’i çikolata sanayisinde gerçekleşmektedir. Bu fındık, yaklaşık 15 milyar dolarlık yatırımı olan çikolata sanayisinin bir teminatıdır. Küresel ısınmanın tarım ürünlerine olan olumsuz etkileri de dikkate alındığında bu fındığa mutlaka ihtiyaç duyulacaktır.” (Giresun/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

SADEDE GELELİM

SONRAKİ HABER

Bolu esnafı dertli:'İşimiz Allah'a kaldı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...