13 Temmuz 2008 00:00

Ambulanslık değil dediler; hayatına mal oldu

İzmir’in Aliağa İlçesi’nde, çamaşır suyunu su zannederek içen 3 yaşındaki İlker Süme, hastane hastane dolaştırılınca, 4.5 saat sonra hayatını kaybetti.

Paylaş

İzmir’in Aliağa İlçesi’nde, çamaşır suyunu su zannederek içen 3 yaşındaki İlker Süme, hastane hastane dolaştırılınca, 4.5 saat sonra hayatını kaybetti. Çocuğu İzmir’e sevk eden ancak durumun acil olmadığını savunup ambulans tahsis etmeyen Aliağa Devlet Hastanesi hakkında soruşturma açıldı.
Hastane ambulans vermedi
1 Temmuz 2008 Saat 20.00 sıralarında anne ve babasının yanında olmadığı sırada mutfaktaki çamaşır suyunu su zannedip içen minik İlker Süme, rahatsızlanınca dedesi Hasan Süme tarafından yürüyerek 10 dakika mesafedeki Aliağa Devlet Hastanesi’ne getirildi. Müdahale imkanlarının bulunmadığını savunan hastanenin acil servis yetkilileri, çocuğu İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk etti. Ancak, Süme ailesinin tüm ısrarına rağmen ambulans tahsis edilmedi. Komşularının otomobiliyle İzmir’e doğru yola çıkan Süme ailesi ise yolda fenalaşması üzerine minik İlker’i en yakındaki Menemen Devlet Hastanesi’ne getirdi. İlker, buradan tam teşekküllü bir ambulansla İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Çocuk, zehirlendikten yaklaşık 4.5 saat sonra yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Şikayet dilekçesi verdiler
İlker’i gözyaşları arasında toprağa veren acılı Süme ailesi ise ihmali bulunduğu ve ambulans tahsis etmediği iddiasıyla Aliağa Devlet Hastanesi hakkında İl Sağlık Müdürlüğü’ne şikayet dilekçesi verdi. Dede Hasan Süme, “Müdahalede geç kalındığı için torunum kurtarılamadı. Aliağa Devlet Hastanesi’nin sorumsuzluğu yüzünden bizim yüreğimiz yandı. Otopsi raporlarıyla beraber, soruşturmanın tamamlanmasının ardından mahkemeye de başvuracağız” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Öztürk’ün mirası başka bir Türkiye umududur’

SONRAKİ HABER

Alevler Patara’yı yuttu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa