16 Temmuz 2008 00:00

‘Elemeleri geçecek güçteyiz’

NBA takımlarından Orlando Magic’de çok iyi bir sezon geçiren milli oyuncu Hidayet Türkoğlu, (A) Milli Takım’ın 2009 Avrupa Şampiyonası elemelerini geçebilecek güçte olduğunu söyledi.

Paylaş

NBA takımlarından Orlando Magic’de çok iyi bir sezon geçiren milli oyuncu Hidayet Türkoğlu, (A) Milli Takım’ın 2009 Avrupa Şampiyonası elemelerini geçebilecek güçte olduğunu söyledi.
2009 Avrupa Şampiyonası grup elemeleri çerçevesinde sağlık kontrolünden geçen Hidayet, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, takım arkadaşlarına güvendiğini dile getirerek, “Kadromuz elemeleri geçebilecek güçte. Ümit ediyorum ki iyi bir kamp programı geçirdikten sonra 3 Eylül’de başlayacak maçlarda hiç fire vermeden 2009 Avrupa Şampiyonası’na gitme hakkını kazanırız” dedi.
Kadrodaki oyuncuların deneyimli olduğunu ifade eden başarılı basketbolcu, “Bu, genç arkadaşlarımız için çok iyi bir fırsat olacak, kendilerini göstermeleri açısından. Biz de tecrübeli oyuncular olarak onlara en iyi şekilde destek olup, onların takıma en iyi şekilde faydalı olmalarını sağlayacağız” diye konuştu.
Elemelerde (C) Grubu’nda Fransa, Belçika ve Ukrayna ile mücadele edeceklerini hatırlatan Hidayet, şunları kaydetti: “Bizim için önemli olan, rakip kim olursa olsun her maça iyi bir şekilde konsantre olup, ciddiye alıp kazanmaktır. Sonuçta herkesin amacı, 2009 Avrupa Şampiyonası’na gitmek. Biz de bize düşen görevi en iyi şekilde yaparak, bize yakışan oyunu oynayarak Avrupa Şampiyonası’na gitmek istiyoruz.”
NBA kariyeriyle ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Hidayet, NBA’de en çok gelişme gösteren oyuncu ödülünü aldığı için çok mutlu olduğunu ifade etti.
Çalışmalar bugün başlıyor
Polonya’da düzenlenecek 2009 Avrupa Şampiyonası’na katılabilmek için eylül ayı içinde eleme grubu maçları oynayacak (A) Milli Erkek Basketbol Takımı, bugün Abdi İpekçi Spor Salonu’nda toplanarak kondisyon çalışmalarına başlayacak. Günde çift antrenman yapacak olan milliler, günün ilk antrenmanını kondisyoner Paolo Bellati yönetiminde saat 10.30’da, ikinci antrenmanı ise saat 18.30’da yapacak. Millilerin antrenmanlarının ilk 15 dakikası basına açık olacak. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Sivasspor’un gözü UEFA’da

SONRAKİ HABER

Güiza’dan 4 yıllık imza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...