17 Temmuz 2008 00:00

‘Kabadayı’ başkan halka hesap verecektir

CHP’li Çankaya Belediye Başkanı Sayın Muzaffer Eryılmaz , Ankara’nın göbeğinde Ahmet Arif Parkı’nda Evrensel Kültür (EKM)’nin Ağustos ayında düzenleyeceği “

Paylaş

CHP’li Çankaya Belediye Başkanı Sayın Muzaffer Eryılmaz , Ankara’nın göbeğinde Ahmet Arif Parkı’nda Evrensel Kültür (EKM)’nin Ağustos ayında düzenleyeceği “ Doğa, Tarih ve Yaşam İçin Gençlik Buluşması 2008” kampını tanıtmak amacıyla açılan standa korumaları, badigartları (hani halkçıydı) ile birlikte saldırarak gençliğe, demokrasiye, halkçılığa, (standa daha önce izin vermesine rağmen) ne kadar önem verdiğini göstermiştir.
Basında çıkan haberlerden sonra olayın gerçek olup olmadığını öğrenmek için Çankaya Belediyesi’ni ve başkanını telefonunu dakikalarca aradım. Daha sonra belediyeden bir yetkili arkadaş “ eleştirilerime katıldığını (ismini ve cep telefonunu verirsem halkçı belediye başkanının gadrine uğrar) benimle aynı duyguları paylaştığını, aynı eleştirilere katıldığını, başkanla veya sekreteriyle görüşerek eleştirilerimi onlara söyleyebileceğini dile getirdi.
Başkana ait olan telefonu dakikalarca aramama rağmen çok yoğun işleri nedeniyle (gençliğe, ve halka saldırmak için) telefonunu açmadı.
Fakat ben Muzaffer başkana güvenip olanı biteni kendisinden veya yakınından öğrenmeyi kafama koyduğum için! sekreterinedakikalarca aradıktan sonra ulaştım. Konuyu ben anlattım , Muzaffer beye yakıştıramadığımı, böyle bir belediye başkanlığının halkçı bir belediye başkanlığıyla ilgisi olmadığını söyledim. Sekreter hanım olayın özünü bilmediğimi, afişlerinin kapatıldığını söyleyip, ‘işinize gelirse bizim belediyeciliğimiz bu” deyip telefonu suratıma kapattı. Saatlerce tekrar aramama rağmen telefonu hep meşgule düşürdü.
1991 de Zonguldak Proletaryası “Çankaya’nın şişmanı işçi düşmanı” demişlerdi. İşçi düşmanının sonunu hepimiz gördük. Darısı Muzaffer Eryılmaz’ın başına.
Evrensel Kültür Merkezi’ne saldıran başkan ve badigartları bilmeliler ki bu saldırılar beyhude saldırılardır. Bu saldırıyı nefretle kınıyorum. Bu gençlik ve emekçi düşmanlığının sonu Hacı Bayram Camii’nin duvarlarının dibinde dolaşmaktır. Yorumu Çankayalı emekçilere bırakıyorum
Hıdır Aygün (ÇORUM)
ÖNCEKİ HABER

Evvel Temmuz Bayramı herkese kutlu olsun

SONRAKİ HABER

HAYATIN İÇİNDEN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...