17 Temmuz 2008 00:00

Evvel Temmuz Bayramı herkese kutlu olsun

Bu yıl 10–14 Temmuz tarihleri arasında yapılan 9. Evvel Temmuz Kültür ve Sanat Festivali’ne katılan ve katkısı olan herkese teşekkür ederiz.

Paylaş

Bu yıl 10–14 Temmuz tarihleri arasında yapılan 9. Evvel Temmuz Kültür ve Sanat Festivali’ne katılan ve katkısı olan herkese teşekkür ederiz. Etkinliklerimizin yoğunlaştığı her gün için, on binlerce kişinin bulunması ve gösterilen ilgi yöremizde kültür ve sanat etkinliklerine olan ihtiyacında göstergesidir. Bu ihtiyacımızı gücümüz oranında karşılamaya çalıştık. Basın-yayın kuruluşlarına, yerel ve ulusal sanatçılarımıza, yazarlara, kendi alanında katılan din adamlarına, kurum temsilcilerine, elektrik, ses, slayt, fotoğraf, güvenlik, platform, sorumlularına, katılan ve katkı veren, esnek ve hoşgörülü yaklaşan halkımıza, esnafımıza, sponsorlarımıza ve özellikle festivalin alt yapısını hazırlanmasında ön plana çıkmayan onlarca festival emekçisine teşekkür ediyoruz. Halkımızın Evvel Temmuz Bayramı kutlu olsun.
Evvel Temmuz Bayramı’nın ve Festivali’nin yöremize ve ülkemize ve tüm insanlık ailesine olumlu katkı vermesini diliyoruz. Festival organizasyonunda yer alan demokratik kitle örgütleri olarak, festivalimize ruhunu verenin, özünün Evvel Temmuz Bayramı olduğunu ve festivalimizin kimliğini de yerel ritüellerin verdiğini hiçbir zaman gözden kaçırmadan hep daha iyisini yapmaya çalışıyoruz.
Hem Hıristiyanlar, hem de Müslümanlar için bayram özelliği taşıyan festivalimiz aracılığı ile ilçemizi kardeşçe, bir arada yaşamın ve hoş görünün başkenti olarak ilan ettik.
Yöremizin etnik ve inanç zenginliğinin tanıtımı ve takdir edilip dünyaya gösterilmesi bizi gururlandırıyor.
Komşumuza, arkadaşımıza ve farklı olana yönelik güçlü olan, saygı ve sevgimizi daha da güçlendiriyor. Festivalimizin çiftçimizin, balıkçılarımızın, esnaf ve turizm alanında hizmet veren işletmecilerin yüzünün biraz tebessüm etmesi etkinliklerimizin başarılı olması kadar önemsiyoruz.
Geçen yıllarda da olduğu gibi bu yılda festival alanına ulaşımı sağlayan anayollarının (bahanesi ne olursa olsun) özellikle festival günlerinde kazılması ve trafiğe kapatılmasını şiddetle eleştiriyoruz. Yıl boyunca hiçbir faaliyet yapmayanlar özellikle festival günlerinde yolları kazıyor ve insanlara sıkıntı yaşatıyorsa bunun anlamlı olduğunu düşünüyoruz.
Yaratılan olumluluğa herkesin olumluluk katmasını beklerdik. Olumluluk katmak istemeyenler, ön yargılı yaklaşanlar gölge etmesin yeter.
Bu yılda festivalimiz çerçevesinde muhakkak eksiklikler olmuştur. Eleştirilere her zaman sonuna kadar açığız. Her şey birden mükemmel olmaz. Mütevaziliği elden bırakmadan her yıl öğreniyor, olgunlaşıyor, öğretiyor ve olgunlaştırdığımızı düşünüyoruz.
Festival çerçevesinde il dışından gelen misafirlerimize doğal ve tarihi güzelliklerimizi tanıtıcı turlara önem vermemiz, köy ve beldelerimizde etkinliklerimizin artırılması, ilçe merkezinde de etkinliklerin olmasını, yöremize ait folklorik değerler üzerinde yoğunlaşmamız, festival alanının düzeni, güvenliği, ses sorunu, göze hoş gelmeyen görüntülere bir çeki düzen vermemiz gerektiği ve buna benzer eleştirileri önemsiyoruz. Fakat karalama, ön yargılı, yıkıcı, yıpratıcı ‘çamur at izi kalsın’ eleştirilerini dikkate almıyoruz.
Bir Evvel Temmuz Bayramı ve Festivali daha bitti. Özellikle Samandağ halkına duyarlılığı için teşekkür ediyor ve bize miras bırakılan kardeşliği sonsuza dek yaşamak, yaşatmak ve dünyanın bu şekilde örnek alıp, yaşanması dileği ile
Zehra Ahrezoğulları
Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı
Festival Tertip Komitesi
ÖNCEKİ HABER

Kontenjanda aslan payı ilahiyat fakültelerinin

SONRAKİ HABER

‘Kabadayı’ başkan halka hesap verecektir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa