17 Temmuz 2008 00:00

İstanbul’da yağmur karanlığı

İstanbul dün en karanlık sabahlarından birini yaşadı. Şehrin üzerine çöken kara bulutlar yüzünden hava karardı.

Paylaş

İstanbul dün en karanlık sabahlarından birini yaşadı. Şehrin üzerine çöken kara bulutlar yüzünden hava karardı. Sabah saatlerinde akşam görüntüleri yaşandı. Sokak lambaları kendiliğinden yandı, sürücüler farlarını açmak zorunda kaldı. Yağmur bulutu bütün şehri dolaştı. Zaman zaman şimşek çaktı. Etiler’de bir ağaca yıldırım düştü. Kortel Korusu’ndaki ağaç yıldırımın etkisiyle yandı. Yangın itfaiye tarafından söndürüldü.
İstanbul’da uzun süredir etkili olan sıcak hava sabah saatlerinde yerini yağmura bıraktı. Meteoroloji tarafından halkın yıldırım, su baskını, dolu gibi meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli olması istendi. Ayrıca Çatalca ve Silivri çevrelerinde, 30-40 dakikalık periyotta etkili sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış ve dolu beklendiği de bildirildi.
Evleri su bastı
İçerenköy’deki Çamaşırcı Deresi, sağanak yağmurla birlikte dolmaya başladı. İddialara göre dere önüne bir inşaat firmasının hafriyat toprağı dökmesi, derenin taşmasına neden oldu. Bir anda dereden boşalan sular, çevrede bulunan gecekondulara doldu. Bazı gecekondular çatılarına kadar su altında kaldı. Yaklaşık 20 evin sular altında kaldığı bölgede vatandaşlar sinir krizleri geçirdi.
Sıcaklık düştü
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), 08.00-14.20 saatleri arasında Büyükçekmece’ye 35.6, Kurtköy’e 23.4, Hadımköy ve Kamiloba’ya 22.4, İkitelli’ye 21 ve Sarıyer’e 20.6 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.
AKOM’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul’da dün 35 dereceye kadar yükselen hava sıcaklıkları, Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisiyle 8-10 derece birden azaldı.
Sabah saatlerinde Avrupa yakasının batısında başlayan yağmur, saat 10.00 civarı Avrupa yakasının tamamını, saat 11.00 civarında ise Anadolu yakasını etkisi altına aldı.
Taşkınlar yaşandı
Aralıklarla gök gürültülü sağanak şeklinde devam eden yağışta, kısa süreli dolu yağışı da görüldü.
Kısa sürede metrekareye düşen yağış miktarının fazlalığı, bazı yollarda su birikintileri ve taşkınlara neden oldu. Yağışla birlikte itfaiye, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ile İSKİ ekipleri alarma geçerek, gelen ihbarları değerlendirdi. İçerenköy Çamaşırcı Deresi üzerinde dere ıslah çalışması için geçici yapılan su yönlendirme tüneli çöktü. Çöküntünün rögar ağzını kapatması nedeniyle su taşkınları oluştu. Çevrede bazı ev ve işyerleri taşkınlardan etkilendi.
İstanbul genelinde 33 su taşkını ihbarı geldi. Ekipler taşkınlara kısa sürede müdahale etti.Yağış nedeniyle Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerindeki trafik yavaşlarken, su birikintileri bulunan yollarda yoğunluk oluştu. Yağış sırasında maddi hasarlı trafik kazaları da meydana geldi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İstanbul’da elektrik kesintisi

SONRAKİ HABER

Ege Üniversitesi’nde yaz okulu engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...