18 Temmuz 2008 00:00

‘Disiplinli ve çalışkan’

Fenerbahçe’nin yeni transferi Daniel Güiza, teknik direktörleri Luis Aragones’in özelliklerini anlattı

Paylaş

Fenerbahçe’nin yeni transferi İspanyol futbolcu Daniel Gonzalez Güiza, teknik direktörleri Luis Aragones’in şu an için takımı tanıma sürecinde olduğunu, her oyuncuyu tek tek analiz ettiğini, daha sonra her oyuncu için ayrı antrenman programları uygulayabileceğini söyledi.
Fenerbahçe Kulübü’nün internet sitesine açıklamada bulunan Güiza, İspanyol Milli Takımı’nda birlikte çalıştığı Aragones’in iş disiplini ve çalışma prensipleri hakkında bilgiler verdi.
İspanyol futbolcu, teknik direktör Aragones ile ilgili şunları kaydetti: ‘’Luis, şu an için takımı tanıyor ve oyuncuları tek tek analiz ediyor. Sanırım, daha sonra onların her biri için ayrı ayrı antrenman programları uygulayacak. Luis, disiplini ve çalışmayı çok sever. İş zamanı iş yapılmasını ister. Herkesin, tüm takımın birlikte hareket etmesini ister. Kopukluğa asla tahammül edemez. Her zaman için her oyuncudan daha enerjik ve daha dinamiktir. Ama tüm oyuncular, onun yaptırdığı antrenmanlardan keyif alır.’’
Takım içindeki ilk izlenimlerini de aktaran Güiza, ‘’Ben takıma yeni katıldım. Burada çok sıcak ve güzel bir havayla karşılandım. Ancak yine de uyum için biraz zamana ihtiyacım var’’ diye konuştu.
İspanyol basınına göre iletişim sıkıntısı var
İspanyol basını, Fenerbahçe teknik direktörü Luis Aragones’in hazırlık maçlarında eş zamanalı tercüman kullanmasını konuşuyor.
Marca gazetesi, teknik direktörülük kariyerinde 30 yılı aşkın süredir maç sırasında futbolculara talimat verme alışkanlığı olan Aragones’in, Fenerbahçe’de kendini anlatamadığını savundu. Spart Prag ile oynanan hazırlık maçında Aragones’in ‘’Aprieta’’ (baskı), ‘’Arriba’’ (ileri), ‘’Entre lineas’’ (Çizgiye in) şeklindeki bağırışlarını sadece Fenerbahçe’deki Brezilyalı futbolcuların ve Uruguaylı Lugano’nun anladığı belirtildi. Maçlarda eş zamanlı olarak Türkçe tercüman kullanan Aragones’in yine de futbolculara kendini anlatmakta zorlandığı, hatta Sparta Prag maçında Kazım Kazım’a ‘’ileriye çık’’ talimatı vermesine rağmen Kazım’ın anlamayarak geride kaldığı ifade edildi. Bu arada Sparta Prag maçı sonrasında teknik direktör Aragones’in sadece Türk basınından 3 soru aldığı ve İspanyol basınıyla konuşmadığı bildirildi.
İspanyollar, Aragones’in Valencia’nın teklifi ile ilgili bir açıklama yapması gerektiğini iddia ederken, ‘’Geleceğine netlik kazandırmayınca şüpheler daha da artıyor’’ yorumu yapıldı. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Skibbe oyundan memnun

SONRAKİ HABER

80 kişi ölmeden Tuzla haberi yapılamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...