18 Temmuz 2008 00:00

Mahalleli baz istasyonu istemiyor

Parkın karşısında bir apartmanın üstüne konulan baz istasyonu parka gelenleri ve mahalleliyi huzursuz ediyor

Paylaş

Konak Göztepe semtine yakın Esenyalı Mahallesi 108/27 Sokak'ta bulunan 7 No'lu Uğur Apartmanı'nın çatısına kurulan baz istasyonu mahalle halkının tepkisine yol açtı. Mahalle halkı, baz istasyonunun çevre ve insan yaşamına vereceği zararların farkında, hemen binalardan imza toplamaya başladı.
Baz istasyonunun kurulduğu yerin hemen yanında çam ağaçlarıyla kaplı, içerisinde piknik yapılacak banklar ve masaların olduğu, spor yapmak için tartan pisti ve kondisyon aletlerinin bulunduğu bir park var. Baz istasyonu aynı zamanda bu parktaki ağaçları ve çiçekleri zamanla kurutacak. Parka gelen mahalleli tepkisini sorularımıza verdiği cevaplarla dile getirdi.
Sağlıklı olmak için parkta spor yaptığını söyleyen Hatice Budak, "Ama bu istasyon sağlığımı tehdit ediyor, kalkmasını istiyorum" dedi
Parka temiz bir hava almak, çam ağaçlarının kokusuyla biraz rahatlamak için geldiğini vurgulayan Meral Şen, ama parkın hemen karşısında duran baz istasyonunun tedirgin ettiğini ve derhal kaldırılması gerektiğini dile getirdi.
Kaldırılmasını istiyoruz
Akibe Kişi ise çocuğunu temiz havada parkta gezdirmek, oynatmak istediğini, temiz bir hava almak istediğini belirterek "Benim gibi diğer arkadaşlarım da bu baz istasyonundan rahatsız. Parkın yanında böyle bir şeyin kurulmasına nasıl izin verilir? Kaldırılmasını istiyoruz" dedi.
Ali Karayazılı da "Baz istasyonu hemen yanı başımızda. 24 saat radyasyona maruz kalıyoruz. Kaldırılmalı" diyerek tepkisini dile getirdi.
Baz istasyonunun çatısına takan kişinin, aldığı parayla hayır kurumlarına yardımda bulunduğunu söylediğini belirten Merih Balaban, "Kendisi hacca gidip gelmiş bir kişi. Hem bütün mahalleliyi kanser ediyor, sağlığını bozuyor, hem de hayırseverlik taslıyor. Böyle hayır mı olur?" diyor.
Parkta temizlik işlerinde görevli işçi olduğunu söyleyen Cafer Salman ise günde 8 saat parkın temizlik ve bakımıyla sorumlu olduğunu belirterek, baz istasyonunun radyasyon yaydığını ve insan sağlığına zararlı olduğunu dile getirdi. Parktan çocukların ve insanların yararlandığını vurgulayan Salman, "Ben de bir işçi olarak bundan en fazla zarar görenler arasındayım. Kaldırılmasını istiyorum" dedi.
Parkta çalışan bir diğer görevli olan Erdinç Görgü de "Ben de parkta görevli olarak çalışıyorum. Baz istasyonundan herkes gibi ben de etkileniyorum. Bir an önce kaldırılmalı" diyerek tepkisini dile getirdi (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

KENTTEN GELEN

SONRAKİ HABER

Kocaeli’nde ‘Deprem’ filmi çekilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa