18 Temmuz 2008 00:00

İkitelli’de dostluk futbol turnuvası

Irkçılığın, çeteciliğin kol gezdiği bir dönemde gençler, kardeşlik, barış ve dayanışma amacıyla futbol turnuvası düzenliyor

Paylaş

Gençler, İkitelli’de futbol turnuvası düzenliyor. Çeteleşmenin, uyuşturucu vb. kötü alışkanlıkların gençlerin başına musallat olduğu böylesi bir dönemde içinde barış, dostluk, dayanışma duygularının geçtiği bir turnuva tüm katılımcıların içini aydınlatıyor. Turnuvayı düzenleyen gençler de amaçlarının ırkçılığa, şovenizme ve yozlaşmaya karşı gençlerin kaynaşmasını sağlamak olduğunu belirtiyorlar.
Dere gençliği takımında oynayan Erdal Şimşek, turnuvanın tanışmak amacıyla yapıldığını ve ilk maçlarını yaptıklarını belirterek, “Çok güzel oldu, ilk maç olmasına rağmen bir kaynaşma gerçekleşmeye başladı” diyor. 19 yaşındaki Oktay Ece ise çalıştığını, işten çıktıktan sonra da kardeşine baktığını söylüyor. Bazen de mahallede top oynadıklarını kaydeden Ece, sokakta oynadıklarını, top cama geliyor, arabaya geliyor diye büyüklerinin kendilerine kızdığını anlatıyor. Turnuvada sokaklarını temsil edeceklerini vurgulayan Ece, “Turnuvada herkes birbirini tanıyacak, yeni dostluklar oluşacak” dedi.
Top oynayacak alan yok
Erdi Şimşek, İkitelli doğumlu. Mahallede gidebilecekleri hiçbir yer olmadığını belirten Şimşek, “Yaşıtlarımın çoğu evlerinden hiç çıkmıyor, internetin başına hapsolmuş durumdalar” diyor. İkitelli’de top oynayabilecekleri alan kalmadığını ifade eden Şimşek, “Her taraf binalarla dolu, top oynayabileceğimiz alan yok. Halı sahaya gidelim desek kimimizin parası oluyor, kimimizin olmayabiliyor” dedi. Belediyeden böyle bir şey istediklerinde gene paralı bir yer yapacağını vurgulayan Şimşek, “Bizim ücretsiz gidip oynayabileceğimiz yer olmalı İkitelli’de, bu turnuva da buna hizmet eder umarım” diye konuştu.
15 senedir İkitelli’de yaşayan Bayram Coşkun ise “Burada gezebileceğimiz, dolaşabileceğimiz hiçbir alan yok, gençlerin en büyük sosyal faaliyeti kahveye gitmek” diyor. Futbol turnuvasının bu alışkanlığı değiştirdiğini belirten Coşkun, bundan kurtulmaya başladıklarını söyledi. “Kahveye gitmiyoruz. Bunun yerine turnuvamız var, ona hazırlanıyoruz. Maçlara hazırlanmamız gerekiyor diyerek diğer arkadaşlarla fikir alışverişinde bulunuyoruz” diyen Coşkun, maçların birçok başka yönden de katkısı olduğunu anlatıyor. Maçı izlemeye gelen aileler olduğunu ve onların da birbiriyle tanıştıklarını söyleyen Coşkun, “Bu turnuvayla çok iyi bir çıkış yaptık, daha da yaygınlaştırılması gerekir” dedi.
Lise öğrencisi olan Uğurcan Özgür de top oynayabilecekleri bir yer olmadığından şikayetçi. Özgür, okul bahçeleri ve sokaklarda oynayabildiklerini belirterek, “Turnuva düzenlenmesi çok güzel oldu, gördüğüm kadarıyla herkes birbirine çok iyi davranıyor, kardeşmişçesine iyi herkes. Her sene düzenlense daha iyi olur. Bayanlar için de voleybol turnuvası düzenlenebilir” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Emek

SONRAKİ HABER

Çözüm örgütlenmekte

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...