18 Temmuz 2008 00:00

Liman işçilerinden dayanışma çağrısı


Arser İş Makinaları Servis ve Ticaret AŞ’ye bağlı Kumport ve Marport limanlarında sendikalaşmak isteyen işçilere yönelik baskılar kınandı.
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Liman-İş Genel Yönetim Kurulu, Arser patronunun tavrını kınayarak, işten atılan işçilerin derhal geri alınmasını istedi. Arser patronunun suç işlediğinin belirtildiği açıklamada, sınıf dayanışmasının önemli olduğu bir dönemden geçildiği kaydedilerek tüm sendika ve kitle örgütleri liman işçileriyle dayanışmaya çağrıldı.
Çimse-İş de yazılı bir açıklamayla Arser İş Makinaları Servis ve Ticaret AŞ,’nin sendika tanımaz tavrını eleştirdi.
Sendikal örgütlenme hakkına saygı gösterilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, “Yetkili makamların bu antidemokratik ve yasadışı uygulamaları önlemede yetersiz kalması, yasaların boşluklarının doldurulmaması ve hatta yasaların kötüye kullanılması şeklinde ortaya çıkan gelişmelere karşı, dayanışmanın ve güç birliğinin önemi bir kat daha artmıştır” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et