19 Temmuz 2008 00:00

Ergenekon tam gaz

Medya, Ergenekon haberlerine yer vermeye son sürat devam ediyor

Paylaş

Ergenekon Operasyonu’nun yankıları medyada yer almaya devam ederken ortaya her gün yepyeni iddialar atılıyor. Durum böyle olunca Ergenekon haberleri gazetelerin birinci sayfalarında yer almaya devam ediyor.
Akşam: 6’sı kurmay albay 20 subaya Ergenekon sorgusu
Akşam gazetesinin haberine göre Ergenekon, görevdeki subaylara kadar uzandı. Hava Kuvvetleri Savcılığı, TSK içinde illegal yapılanma olduğunu gösteren belgeyi inceleme altına aldı. Bu gelişmeyle ilk kez darbe iddiaları askeri soruşturma konusu haline geldi. Haberde ayrıca, operasyonda İşçi Partisi’ne ait bir bilgisayardan da çok önemli bilgiler çıktığı ifade edildi.
Cumhuriyet: Ergenekon çelişkileri
Cumhuriyet gazetesinin haberine göre ortak noktaları AKP muhalifliği olan insanlar, efsanelere dayanan soruşturmanın zanlısı olmuş durumda. Haberde AKP muhalifliği yapan insanların neden gösterilmeksizin darbe günlerine benzeyen bir şekilde evlerinden alındığı ve çeşitli sorgulamalara maruz kaldığı ifadeleri yer aldı.
Radikal: Ergenekon savcısının en önemli iki iddiası
Radikal gazetesinin haberinde, ‘Türban yasağına karşı yapıldığı yargı kararına bağlanan Danıştay cinayeti ve Cumhuriyet’e bomba atılması, Ulusalcı Ergenekon’un işi olabilir mi?’ iddiaları ele alındı
Vakit: Beşi bir yerde
Vakit gazetesinin haberinde, Vakit’e dava açan generallerden ikisinin terör örgütüne üye olmaktan cezaevinde bulunduğu, birinin ise kırmızı bültenle arandığı belirtildi. Haberde ayrıca, bir generalin adının darbe günlükleri’nde geçerken birinin ise Vakit’e dava açmadığı için Orgeneral Özkök’ü AKP’li olmakla suçladığı ifadeleri yer alıyor.
Vatan: Hep aynı savunma
Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan ATO Başkanı Sinan Aygün’ün kasasından çıkan 2.5 milyon Avro için ‘kızımın düğün takıları’ demesi, gazetenin birinci sayfasında yer aldı. Gazete haberinde, Erdoğan ve Çiller’in de benzer savunmalar yaptığının altını çizdi.
Bugün: Ergenekon’da Panzehir şoku
Bugün’ün haberinde, “Emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün evinde ele geçirilen Panzehir adlı belge şok yarattı. Ergenekon, genç subayları PKK yönetimine sokmayı planlamış” ifadeleri yer aldı. Haberde ayrıca, “Panzehir planını uygulayan Ergenekoncuların terör örgütüne 6 bin adet silah sevk ettiği iddia ediliyor” ifadeleri yer aldı. (Medya servisi)
ÖNCEKİ HABER

60. Emmy Ödül Töreni 21 Eylül’de

SONRAKİ HABER

BAŞYAZI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...