19 Temmuz 2008 00:00

Varto depremi fotoğraflarıKoğ Şenliği’nde

Varto’da 1966’da meydana gelen depremden sonra bölgede yaşanan sorunları konu edinen fotoğraflar ile gazete kupürleri Koğ Tepesi Festivali kapsamında sergilendi.

Paylaş

Varto’da 1966’da meydana gelen depremden sonra bölgede yaşanan sorunları konu edinen fotoğraflar ile gazete kupürleri Koğ Tepesi Festivali kapsamında sergilendi.
Binlerce kişinin yaşamını yitirdiği depremde yakınlarını kaybeden Gazeteci Hıdır Ali Bingöl, depremden sonra bölgede çektiği fotoğrafları ve konu ile ilgili gazete-lerde yayınlanan haberler ile yetkililerin açıklamalarını 6. Koğ Tepesi Festivali kapsamında sergiledi.
Varto Sofular Sokağı’nda açılan sergide Bingöl’ün depremden sonra çektiği fotoğraflar ile konuyla ilgili biriktirdiği gazete kupürlerinden oluşan 150 tablo bulunuyor. Yoğun ilgi gören sergiye ilişkin bilgi veren Bingöl, 1966 yılında meydana gelen depremde yakınlarını kaybettiğini belirterek, depremi ve yaşanan sorunları yeniden gündeme getirmek istediğini ifade etti. Depremden sonra Almanya’ya gittiğini dile getiren Bingöl, burada gazeteciliğe başladığını ve Varto depremiyle ilgili yaşanan gelişmeleri ve devletin verdiği sözleri arşiv haline getirdiğini söyledi. Bingöl, “Amacım bu halkın acılarını sürekli gündemde tutmaktır. Verilen sözler tutulmadı. Bunu çalışmalarımla gittiğim her yerde anlatmaya çalışıyorum” dedi. (Muş/DİHA)
Oktay Candemir
ÖNCEKİ HABER

Kondisyon çalıştılar

SONRAKİ HABER

Hayatın renkleri soldurulamaz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...