22 Temmuz 2008 00:00

Kartal Belediyesi’ne grev kararı asıldı

DİSK/Genel-İş Sendikası üyesi Kartal Belediyesi işçileri, TİS görüşmelerinden anlaşma sağlanamaması üzerine belediyeye grev kararını astı.

Paylaş

DİSK/Genel-İş Sendikası üyesi Kartal Belediyesi işçileri, TİS görüşmelerinden anlaşma sağlanamaması üzerine belediyeye grev kararını astı. Belediye yönetiminin dayatmalarına karşı çıkan işçiler, Hayat Televizyonu’nun karartılmasını da protesto ettiler.
Belediye yönetiminin, Genel-İş’in ücretlerde yüzde 25 artış talebini kabul etmemesi üzerine grev kararı alan işçiler, Esentepe’deki Temizlik İşleri Müdürlüğü önünde toplandılar. Buradan “İşçiyiz haklıyız kazanacağız”, “Yaşasın onurlu mücadelemiz” sloganları ile 3 kilometrelik yolu yürüyen işçiler sık sık polis barikatıyla durduruldu. Belediye binasına yakın bir yerde bir kez daha durdurulan işçiler, bu kez oturma eylemi yaptılar. İşçilerin tepkisi üzerine polis yolu açmak zorunda kaldı.
Hayat’a destek
Belediye önünde işçilere seslenen Genel-İş TİS Daire Başkanı İsmail Özhamarat, Hayat Televizyonu’nun hukuksuz bir şekilde kapatıldığına dikkat çekerek, herkese inat Hayat Televizyonu’na sahip çıkacaklarını ifade etti. Hayat Televizyonu’nun işçi ve emekçilerin sesini tüm dünyaya ilettiğini söyleyen Özhamarat, Türkiye’de birilerinin korku cumhuriyeti kurmak istediğini dile getirdi. Polislerin tutumunu da kınayan Özhamarat, hukuksuz bir şey yapmadıklarını, yasa gereği belediyeye grev kararlarını astıklarını kaydetti.
Genel-İş Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Başkanı Şahan İldeniz de Hayat Televizyonu’nun kapatılmasını kınayarak, kimsenin işçi ve emekçilerin sesini duyuran bir televizyonu kapatmaya gücünün yetmeyeceğini ifade etti. Sendikacıların sözleri işçiler tarafından “Hayat TV susturulamaz” sloganıyla karşılandı.
Sözleşmenin masada sonuçlanmasını istediklerini belirten, ancak Kartal Belediyesi yönetiminin zam tekliflerine yanıt vermediğine dikkat çeken İldeniz, bu tutumda ısrar edilmesi durumunda grevin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Son birkaç ayda gıda, ulaşım, elektrik ve suya yapılan zamların emekçilerin alım gücünü zayıflattığını söyleyen İldeniz, en ufak dalgalanma ve krizin faturasının her zaman olduğu gibi işçi ve emekçilere kesildiğini söyledi. Taleplerini kabul ettireceklerine inandığını söyleyen İldeniz, emekten yana herkesi kendilerine destek olmaya çağırdı.
Türk-İş’e bağlı Harb-İş Anadolu Yakası Şube Başkanı Hüseyin Över, Deri-İş Tuzla Şube Başkanı Binali Tay, DİSK’e bağlı Limter-İş Genel Başkanı Cem Dinç, Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, Meteoroloji Mühendisleri Odası temsilcileri, Eğitim Sen 5 No’lu Şube yöneticileri ve siyasi parti temsilcileri de işçilere destek verdiler. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Direnişteki işçilere destek

SONRAKİ HABER

Saldırı yıldırmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...