22 Temmuz 2008 00:00

ODTܒde kısa film festivali

ODTÜ Sinema Topluluğu, 22-25 Ekim 2008 tarihleri arasında Kısa Film Festivali düzenleyecek. Gösterilecek filmler için konu ve tür sınırlamasının olmadığı festivalde “Şehir” temalı bir yarışma bölümü olacak.

Paylaş

ODTÜ Sinema Topluluğu, 22-25 Ekim 2008 tarihleri arasında Kısa Film Festivali düzenleyecek. Gösterilecek filmler için konu ve tür sınırlamasının olmadığı festivalde “Şehir” temalı bir yarışma bölümü olacak.
2004 ve 2005 yıllarında ODTÜ Kısa Film Buluşmaları’nı, 2006 Mart ayında ise Türkiye’nin ilk uluslararası çapta Video Buluşması’nı gerçekleştiren ODTÜ Sinema Topluluğu, bu yıl 22-25 Ekim tarihlerinde Kısa Film Festivali düzenleyecek. Ulusal çapta yapılacak olan festivalde gösterilecek filmlerin konusu, türü, çekim formatı ya da süresi için herhangi bir sınırlama yok. Üyeleriyle sinema tarihinden senaryo yazımına, kamera kullanımından kurgu, ışık ve sese kadar çeşitli alanlarda atölye çalışmaları yapan; okul içinde ve dışında düzenlenen film/sinema buluşmalarında görev alan topluluk, her yaş ve bölgeden kısa film çekenlere festivalde yer vermek istiyor.
Festivalde bir de “Şehir” temalı kısa film yarışması gerçekleştirilecek. Yarışmanın çağrısında “yaşamın ta kendisi” olan şehrin “bazen de ölüm öncesi bir son istasyon” olduğu, ama illa ki de “umut, kavga, mücadele” anlamına geldiği vurgulanıyor. Yarışma Jürisi ise şu isimlerden oluşacak: Ahmet İnam (ODTÜ Felsefe Bölüm Başkanı), Tayfun Pirselimoğlu (Yönetmen), Jale Erzen (ODTÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi ), Önder Şenyapılı (ODTÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi), Ruken Öztürk (Ankara Üniversitesi Sinema-TV Bölümü Öğretim Üyesi) ve Oğuz Onaran (Ankara Üniversitesi Sinema-TV Bölümü Öğretim Üyesi). Festivalde filmlerini sunmak isteyenler için son başvuru tarihi 29 Eylül Pazartesi günü. Festival ve katılım şartları ile ilgili ayrıntılı bilgiye ‘sinema.metu.edu.tr’ adresinden ulaşılabilir. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kara Şövalye rekor kırdı

SONRAKİ HABER

Hollywood sinemasında yeni grev dalgası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...