24 Temmuz 2008 00:00

Kadıköy’de grev kararı asıldı

İstanbul’da ilçe belediyelerde grev kararları asılmaya devam ediyor. Son olarak Genel-İş, Kadıköy Belediyesi’nde grev kararını astı.

Paylaş

İstanbul’da ilçe belediyelerde grev kararları asılmaya devam ediyor. Son olarak Genel-İş, Kadıköy Belediyesi’nde grev kararını astı. Kadıköy İskelesi’nden Belediyeye yürüyen işçiler, Hayat Televizyonu’nun karartılmasını da protesto ettiler.
İşçiler yürüyüş boyunca “Sözleşme hakkımız, grev silahımız”, “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganlarını atan işçiler, “Hayat Televizyonu susturulamaz” sloganı ile de karartmayı protesto ettiler. Yürüyüşe Genel-İş’e bağlı şubelerin yöneticileri, Türk-İş’e bağlı Tez Koop-İş 2 No’lu ve Harb-İş Anadolu Yakası şubeleri, Emekli-Sen, Tüm Bel-Sen, siyasi parti ve kitle örgütü temsilcileri destek verdi.
Belediye önünde konuşan Genel-İş 3 No’lu Bölge Başkanı Veysel Demir, Belediye-İş üyesi işçilere yapılan saldırıyı kınadı. Belediyelerde saldırıların ortak olduğunu belirten Demir, Genel-İş olarak ortak mücadeleye hazır olduklarını ifade etti. Hayat Televizyonu’nun karartılmasını protesto eden Demir, işyerlerinde televizyonun yeniden yayına başlaması için imza kampanyası başlatacaklarını belirtti. Genel-İş TİS Daire Başkanı İsmail Özhamarat ise greve çıkmaktan çekinmeyeceklerini dile getirdi. Özhamarat’ta Hayat Televizyonu’nun karartılmasına değinerek işçi ve emekçilerin sesi olan Hayat Televizyonu’nun rahatsız ettiğini ve bu nedenle karartıldığını dile getirdi. Muhalif basın üzerindeki baskıların arttığını söyleyen Özhamarat, işçi ve emekçilerin kendi seslerine sahip çıkacağını ifade etti.
Genel-İş 1 Nolu Şube Başkanı Şahan İlseven Kadıköy Belediye Başkanı Selami Şahin’in Kadıköylü olmayı ayrıcalıklı olmak olarak tanımladığını ancak bunda payı olan emekçilere emeğinin karşılığını vermek istemediğini dile getirdi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Özsöğüt’e uluslararası destek

SONRAKİ HABER

THY’de işten atmaya karşı uyarı hazırlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa