25 Temmuz 2008 00:00

Bülent Uygun ‘balon’ benzetmesi kınadı

Sivasspor, Braga ile oynayacağı UEFA Intertoto Kupası 3. tur rövanş maçı için dün Portekiz’e gitti

Paylaş

Sivasspor, Braga ile oynayacağı UEFA Intertoto Kupası 3. tur rövanş maçı için dün Portekiz’e gitti.
Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Portekiz’e hareketlerinden önce İstanbul Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarına açıklamada bulundu.
Uygun, Portekiz temsilcisine 2-0 yenildikleri ilk maçta şans faktörünün yanlarında olmadığını belirterek, her maçın yeni bir umut olduğunu, kazanmak için Portekiz’e gittiklerini ifade etti.
Portekiz temsilcisiyle yapılan ilk maçın ardından UEFA’nın resmi internet sitesinde, ‘’Braga, Sivasspor’un balonunu patlattı’’ ifadesinin kullanıldığını hatırlatan Uygun, bu benzetmeyi camia olarak kınadıklarını söyledi.
O cümlenin onur kırıcı olduğunu belirten Uygun, şunları kaydetti: ‘’UEFA’nın internet sitesinde Sivasspor’un balona benzetilmesini kınıyorum. Her takım, kurum, maddi değeri ne kadar küçük olursa olsun, onuru, gururu ve şerefi için temsil edilir. Hiçbir şekilde bir ‘balon’ gibi benzetme yapılamaz. O yüzden internet sitesini yapan kişileri de esefle kınıyorum. Çünkü biz ilk defa katıldığımız turnuvada ilk iki maçta zaten gereken performansı göstermiştik. Üçüncü maçta da futbol adına güzellikler yapmıştık. Hatta maçın hakemi 40 tane faul yapana hiç sarı kart göstermeyip, 10 tane faul yapmış Sivasspor’a 6 tane sarı kart göstermişti. Bir hakem faciası vardı. Buna rağmen biz centilmence, elimizden geldiği kadar güzel şeyler söylemeye çalıştık.’’
Braga ile Sivasspor arasındaki rövanş maçı yarın oynanacak. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş transfere 56 milyon YTL yatırdı

SONRAKİ HABER

Meira’nın hedefleri büyük

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa