27 Temmuz 2008 00:00

‘Türkel’in eylemini destekliyoruz’

Tarım Orkam-Sen Merkez Yönetim Kurulu, Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel’in oturma eylemini desteklediğini belirterek, AKP’nin Çaykur işçileri üzerindeki baskısını kınadı.

Paylaş

Tarım Orkam-Sen Merkez Yönetim Kurulu, Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel’in oturma eylemini desteklediğini belirterek, AKP’nin Çaykur işçileri üzerindeki baskısını kınadı. Tarım Orkam-Sen’den yapılan yazılı açıklamada, AKP Hükümeti’nin Çaykur üzerinde skandala varan oyunlar oynadığı bildirildi. Tek Gıda-İş’in Çaykur’un özelleştirilmesine karşı olması nedeniyle hedefe konulduğu aktarılan açıklamada, “İşçinin özgür iradesini yok sayan, işveren ve Hükümet destekli, hukuka aykırı, sendikal anlayışa sığmayan yaklaşım ve uygulamaları şiddetle kınıyoruz” denildi.
Tüm-Bel-Sen de yaptığı yazılı açıklamada, Tek-Gıda İş Genel Başkanı Mustafa Türkel’in Rize’de başlattığı “Sendikal haklar, özgürlük ve demokrasi nöbeti”eylemini desteklediğini bildirdi.
AKP elini çeksin
Büro Emekçileri Sendikası (BES) Merkez Yönetim Kurulu da, AKP’nin güdümüne girmeyen sendikaların AKP’nin ‘hedef’i haline geldiğine dikkat çekti. Açıklamada, sendikaların bir yandan “sosyal diyalogcu”luğa ikna edilmeye çalışıldığı, aynı zamanda kontrol altına alınarak sindirilmeye çalışıldığı bildirildi. AKP’nin daha önce tarım ve orman işkolundaki Türk-İş üyelerini Hak-İş’e geçmeye zorladığı belirtilen açıklamada, Çaykur’da da Tek Gıda-İş üyelerinin AKP Rize İl Başkanı’nın müdahalesiyle sendika değiştirmeye zorlandığının altı çizildi.
Öz Gıda-İş internette vaatlerde bulunuyor
Öte yandan AKP Hükümetine yakınlığıyla bilinen Hak İş’e bağlı Öz Gıda-İş’in Çaykur’daki mevcut sendikal örgütlülüğe yönelik saldırısı devam ediyor. Çaykur yönetimini arkasına alan Öz Gıda-İş, internet sitesinden sendikalarına üye işçilerin kampanya sonunda 1 ay daha fazla çalışacağını duyurdu.
Yetkiyi alacak sayıya ulaştıklarını savunan Öz Gıda-İş Genel Sekreteri Mehmet Şahin, Hükümet ve hazine yetkilileri ile yaptıkları girişimler sonucu Çaykur’da mevsimlik olarak çalışan işçilerin kampanya dönemi sonunda 1 ay daha fazla çalışma hakkı kazandığını belirterek Öz Gıda-İş üyelerinin bu haktan yararlanacağını iddia etti. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Seren mezarı başında anılacak

SONRAKİ HABER

SGK'nın işçiler için yapacak bir şeyi yokmuş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...