27 Temmuz 2008 00:00

‘Gençleri sanata çağırıyoruz’

Sarıgazi’de kendi olanaklarıyla müzik yapmaya çalışan Solfej Müzik Merkezi 3 arkadaşın bir araya gelerek kurduğu bir merkez.

Paylaş

Sarıgazi’de kendi olanaklarıyla müzik yapmaya çalışan Solfej Müzik Merkezi 3 arkadaşın bir araya gelerek kurduğu bir merkez. Saz imalatçısı olan Orhan Gül, baba mesleği olarak başladığı saz imalatına müzik yaparak devam etmiş.
20 yaşındaki Gül, Merkeze gelen bütün gençlerin hayalinde konservatuara gitmek olduğunu belirtiyor. Merkezde daha çok özgün müzik yapıldığını belirten Zeki Demir ise bunun sebebinin çok vicdani olduğunu ifade ediyor. Açlık, yoksulluk ve toplumsal diğer sorunların içerisinde buna duyarsız kalarak müzik yapılamayacağını düşünen Demir, “Sistem gençleri kahve köşelerine iterken biz sanat yapmaya, sosyalleşmeye çağırıyoruz” diyor.
Merkezin bir diğer kurucusu Sinan Yıldız ise Sarıgazi gençliğinin yoksulluk ve işsizlik sorunu yüzünden ekonomik, alevi olmaktan dolayı da mezhepsel ve kültürel sorunlar yaşadığını hatırlatıyor. Bu koşullar içinde Merkezin en büyük amacı, geçmişten gelen halkın kültürünü gençlere aşılayarak geleceğe taşımak. Maddi olarak ise gençlere kurs vererek ve saz üreterek Merkezi yaşatmayı amaçlıyorlar. “Merkez yaşadıkça da özgün müziğin yaşamasına katkıda bulunacağız” diyorlar. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

1800’lerden bugüne çalışma süresi için mücadele sürüyor

SONRAKİ HABER

ÖZGÜRLÜK YOLU

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...