28 Temmuz 2008 00:00

Akhisarlı gençler Gümüldür’e çağırıyor

6-13 Ağustos tarihleri arasında İzmir Gümüldür’de gerçekleşecek olan gençlik kampının tanıtımı ve çağrısı için Akhisar’da gece düzenlendi.

Paylaş

6-13 Ağustos tarihleri arasında İzmir Gümüldür’de gerçekleşecek olan gençlik kampının tanıtımı ve çağrısı için Akhisar’da gece düzenlendi. Gecede, 1998 Bergama’da yakılan ateşin bu yıl Gümüldür’e taşınacağı dile getirildi. Ayrıca Hayat Televizyonu’nun yayınının durdurulması da kınanarak bir an önce karardan vazgeçilmesi istendi.
Gecede gençler tarafından hazırlanan skeçler, şiir grubu, halkoyunları, müzik gurubu ve sinevizyon gösterimi yapıldı. Gecede sistem tarafından dayatılan tatil anlayışı eleştirilerek, gençliğin özelliklerini yansıtmayan tatil anlayışlarının yerine eğlencenin de olduğu ama bunun yanında üreten, paylaşan, ülke ve dünya meseleleri üzerine tartışan bir kampın, gençliğin özellikleriyle uyuşan bir tatil olacağı vurgulandı.
Gençlere seslenen Kamp Komitesi Üyesi Cemil Demirhan, sözlerine Hayat Televizyonu’nun yayınının durdurulmasını kınayarak başladı. Demirhan, “Emekçilerin bin bir zorluklarla kurdukları bu kanal, yine emekçilerin mücadelesiyle açılacaktır” dedi. Demirhan, “Demokrasi için mücadele verdiklerini söyleyenler sansürün kaldırılışının 100. yılında halkın sesini sansürleyerek gerçek yüzlerini göstermişlerdir” dedi. Kamp hakkında bilgiler veren Demirhan, “Kamp yeni bir hayatın kurulması mücadelesinde önemli bir işleve sahip. Özlediğimiz hayatın adeta bir minyatürünü kuracağız” diye konuştu. Gece, türküler ve halaylarla son buldu. (Akhisar/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

NABIZ

SONRAKİ HABER

Hayat’a milyonlar sahip çıkacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa