28 Temmuz 2008 00:00

Ölümüne serinlik!

Yükselen hava sıcaklıklarından bunalan çocuklar, serinlemek için çeşitli yollara başvuruyor. Çocukların serinlemek için tercih ettiği yollar birçok tehlikeyi de beraberinde barındırıyor.

Paylaş

Yükselen hava sıcaklıklarından bunalan çocuklar, serinlemek için çeşitli yollara başvuruyor. Çocukların serinlemek için tercih ettiği yollar birçok tehlikeyi de beraberinde barındırıyor.
Adana’da Mithatpaşa ile Fatih Mahallesi’ni birbirine bağlayan yaya köprüsü, yaz sıcağında bunalan çocukların tehlikeli eğlencesi haline geldi. Ölümü bile göze alarak yaya köprüsünün tel örgülerine tırmanan çocuklar 5 metre yükseklikten olası tehlikelere aldırmadan kendilerini suya atıyor. Çocukların bu tehlikeli serinleme oyunu, hem sulama kanalının kirliliği nedeniyle çeşitli hastalıklar kapma riskini hem de sık sık karşılaşılan boğulma tehlikesini beraberinde getiriyor.
Emniyet kayıtlarına göre Adana’da son 5 yılda 79 çocuk, 2008’de de 10 çocuk boğularak yaşamını yitirdi.
Pis havuzlar
Ankara’da ise 35 dereceye varan hava sıcaklığından bunalan ve yüzme havuzu, akua park gibi yerlere gidecek para bulamayan çocuklar, yol ortasındaki kirli havuzlarda serinliyor. Ancak bu havuzlardaki suların aşırı derecede kirli olması, havuzlara giren çocukların sağlığını tehdit ediyor. Havuzlardaki sular o kadar kirli ki, içinde yarım metre su bulunan havuzların kirlilikten dibi görünmüyor.
Serinlemek isteyen çocuklar bu kirliliğe aldırmadan havuzlara girerek gönüllerince eğleniyorlar. Çocuklar, görünenin aksine havuzdaki suyun temiz olduğunu, belediye görevlilerinin sık sık bu havuzları temizlediğini söylüyor. Suda serinleyen çocuklar, havuzu çevreleyen kaldırım taşına uzanıp güneşlenmeyi de ihmal etmiyor.
Serinlemek isterken boğuldu
Sivas’ta, KPSS ve ÖSS’ye hazırlandığı ve çobanlık yaparak elde edeceği gelirle eğitim masraflarını karşılamayı planladığı öğrenilen kişi, serinlemek için girdiği Kızılırmak’ın yatağındaki su birikintisinde boğuldu. Yeşilyurt Mahallesi’ndeki kum ocakları mevkisinde, Kızılırmak’a yüzmeye ve balık tutmaya gelen üç çocuk, ırmağın yatağındaki su birikintisinin yüzeyinde bir cesetle, kıyısında bir kişiye ait elbiselerle karşılaştı. Tabanı bataklık olduğu gözlenen su birikintisinin yüzeyindeki ceset, Sivas Sivil Savunma Müdürlüğü ekiplerince sudan çıkarıldı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

EVRENSEL’den

SONRAKİ HABER

Tatilde de okul çilesi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...