29 Temmuz 2008 00:00

Ak et festivali

AKP’li Bolu Belediyesi ile Türkiye beyaz etinin 3/1’ini üretip pazara sunan Bolu’daki Er Piliç, Bey Piliç, Ak Piliç, Bolca, CP ve Mupi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘2. Uluslararası Beyaz Et Festivali’ yapıldı

Paylaş

AKP’li Bolu Belediyesi ile Türkiye beyaz etinin 3/1’ini üretip pazara sunan Bolu’daki Er Piliç, Bey Piliç, Ak Piliç, Bolca, CP ve Mupi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘2. Uluslararası Beyaz Et Festivali’ yapıldı.
Açılışı cuma günü festival yürüyüşü ile başlayan etkinlikler, AKP’nin gövde gösterisi gibiydi. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, AKP Bolu milletvekilleri ve Bolu belediye başkanı, il ve ilçelerdeki AKP yöneticileri ile yabancı konukların katıldığı yürüyüşte, İzzet Baysal Caddesi baştan başa konfeti kağıtlarıyla kirletildi.
Tarkan, İsmail YK, Eylem Naz, Turgay Başyayla’nın konserleri için belediye Karaçayır’da geniş bir alanı iki günde asfaltlarken, kenar mahalleler ve yeni mahalle olan eski köyler asfalt bekliyordu.
Her ağızlarını açtıklarında zarar içinde olduklarını açıklayan beyaz et patronları, tesislerini de 3-5 kat büyütmüşler, modernleştirmişler, ülke üretiminin en büyük 5 firmasından 4’ünün Bolu’da olmasını sağlamışlardı. Yani fiyatlar Bolu’dan belirlenmekte, ancak tüm depoları da ağzına kadar dolu. Bilinmeyen pazara doğru aşırı üretimlerine devam ediyorlar.
İşçiler ise sendikasız, düşük ücret, sağlıksız ortamlarda, ağır bir sömürü altında. Yasal haklarını arayan veya sendikalaşma çabası içinde olduğu sanılan her işçi, tavuk patronları ve onların vekillerince kapının önüne konulmaktadır.
Her gün zarar ettiklerini feryat figan ilan eden sektör temsilcileri, yüz binlerce doları şarkıcılara verirken oldukça keyifli görünüyorlardı.
Gençlerin büyük ilgi gösterdiği konserlere ilçe ve çevre illerden katılım sağlayan AKP’li belediyeler ve tavuk şirketleri, on binlerce insana şarkıcılarını izlettirdiler.
Sedat Bayram (BOLU)
ÖNCEKİ HABER

‘Kıl oldum abi’

SONRAKİ HABER

GÜNCEL

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...