29 Temmuz 2008 00:00

‘Kıl oldum abi’

Ben, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) son sınıf öğrencisiyim. Bu yıl ikincisi düzenlenen ve uluslararası arenaya da taşınan Beyaz Et Festivali, Bolu’da gerçekleşiyor

Paylaş

Ben, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) son sınıf öğrencisiyim. Bu yıl ikincisi düzenlenen ve uluslararası arenaya da taşınan Beyaz Et Festivali, Bolu’da gerçekleşiyor.
Dört ayrı ülkeden 250 yabancı katılımcının katıldığı bu festivalde, popüler düzenin mega star olarak piyasaya sürdüğü Tarkan için Bolu Belediyesi konserin yapılacağı alana binlerce YTL harcayarak tonlarca asfalt döktü. Sırf iki saatlik bir eğlence için!..
İzzet Baysal Üniversitesi yaklaşık 8 km uzaklıktadır. Öğrenciler temel eğitim hakkını almak için 1 YTL gidiş bedeli ödemek zorunda kalıyor. Üstelik de üniversiteyi şehre bağlayan yol (E-5 dışındaki yol) bozuk, yamalı, çukurlu ve çökmüş durumda. Üstelik bırakın kaldırımı, şerit çizgileri bile yok.
Hal böyle iken eğlence sektörünün piyonuna verilen bu değerin onda birini bu şehirde üniversite okuyan öğrenciler hak etmiyor mu?
Bolu Belediyesi’nin o kadar çok asfalt isteyen mahallelere, onarım isteyen parklara, adam gibi yol, elektrik isteyen köylere halktan aldığı vergileri harcaması gerekmiyor mu?
Sırf bu festivalin sponsoru olan Er Piliç, Bey Piliç, CP, Mupi, Bolca gibi kodamanlaşmış şirketlere yaranmak için halkın verdiği bu belediye vergilerinin çarçur edilmesi, AKP’li belediye başkanının ayıbıdır. Onun tabiriyle ‘günahıdır.’
Bu olay bile, AKP’li belediyelerin ne kadar halktan uzak, vurdumduymaz ve müsrif olduklarının açık bir göstergesidir.
Eminim ki sevgili Evrensel okurları yaşadığımız şehirlerde, mahallelerde, ‘gettolarda’ buna benzer olaylara sizler de onlarca kez şahit olmuşsunuzdur.
Bu işin çaresini sağda solda değil, kendimizde ve örgütlü mücadelemizde bulacağız.
Mehmet Doğan/Öğrenci (BOLU)
ÖNCEKİ HABER

Hayat umuttur, umutlarımıza sarılalım!

SONRAKİ HABER

Ak et festivali

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...