30 Temmuz 2008 00:00

Kiralar banka ve PTT’ye

Konutlarda her bir konut için aylık 500 YTL ve üzerinde kira geliri elde edenler ile işyerini kiraya verenler ve kiracılar, kiraya ilişkin tahsilat ve ödemelerini 1 Kasım’dan itibaren banka veya Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü’ne (PTT) yapacak

Paylaş

Konutlarda her bir konut için aylık 500 YTL ve üzerinde kira geliri elde edenler ile işyerini kiraya verenler ve kiracılar, kiraya ilişkin tahsilat ve ödemelerini 1 Kasım’dan itibaren banka veya Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü’ne (PTT) yapacak.
Maliye Bakanlığı’nın, “Gelir Vergisi Genel Tebliği” Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre banka veya PTT aracı kılınmak üzere para yatırma, havale, çek veya kredi kartı gibi araçlar kullanılmak suretiyle yapılan tahsilat ve ödemeler karşılığında dekont veya hesap bildirim cetvelleri düzenlendiğinden, bu belgeler tevsik edici belge kabul edilecek.
Bankaların internet şubeleri üzerinden yapılan ödeme ve tahsilatlar da aynı kapsamda tutulacak.
Mükelleflerce, her bir konut için aylık tutarı 500 YTL’nin altındaki konut kira geliri ile mahkeme ve icra yoluyla yapılan konut ve işyeri kira gelirine ilişkin tahsilatlar, getirilen zorunluluk kapsamında olmayacak.
Kiralarla ilgili zorunluluklara uymayan birinci sınıf tüccar ile serbest meslek erbabına 1490 YTL, ikinci sınıf tüccarlar, defter tutan çiftçiler ile kazancı basit usulde tespit edilenler hakkında 680 YTL, belirtilenlerin dışında kalanlar hakkında 320 YTL’den az olmamak üzere her bir işlem için, işleme konu tutarın yüzde 5’i oranında ceza uygulanacak. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Türkel’e destek!

SONRAKİ HABER

Bakan, ithalatçı yakınları açıklamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...