30 Temmuz 2008 01:00

Hayat Televizyonu’nun keyfi bir şekilde susturulmasına tepkiler kadınlarla devam etti. Ankaralı kadınlar, “Kadınlar el ele, Hayat’ı sahiplenmeye” diye seslendiler.
KESK, EMEP, DTP, Sosyalist Parti Girişimi, ÖDP, SDP’li kadınlar ile Emekçi Kadınlar Derneği ve Körler Federasyonu’ndan kadınlar dün, Hayat Televizyonu Ankara Bürosu önünde Hayat’a destek verdiler.
Ortak açıklamayı okuyan Eğitim Sen 1 No’lu Şube Kadın Sekreteri Yurdagül Cabat Boztaş, yaşamın içinde kadınların sesinin, erkek egemen sistem tarafından her dönem susturulmaya çalışıldığını söyledi. Medyanın da bu çarkın bir parçası olduğunu ve kadın bedenini cinsel obje, eğlence programlarının, reklamların birer dolgu nesnesi haline getirdiğini ifade eden Boztaş, “Bizlere iyi birer eş ve anne olmayı öğütlemekte, şiddeti meşrulaştırmakta hatta körüklemekte, salt tüketici olarak değer vermektedir” dedi.
Sözde kadınların sorunlarını çözme iddiasıyla her kanaldan fırlayan kadın programlarını “dehşet” içinde izlediklerini kaydeden Boztaş, işçilerin, emekçilerin, kadınların, Kürtlerin, ezilen ve sesi boğulmaya çalışılan, görmezden gelinen her kesimin sesi olmak için yola çıkan Hayat Televizyonu’nun, ana medyanın kadına bakış açısına alternatif olmak için yola çıktığını söyledi.
Kadınların gerçek sorunlarını ekranlarına taşımak, deneyimlerini bütün kadınlara aktarmak için yola çıkan Hayat’ın, 7 aylık sürede bu sorumluluğunu yerine getirdiğini ifade etti.
Hiçbir baskı ve cezanın özgür basının sesini kısamayacağını, mesleğini layıkıyla yapan gazetecilerin susmayacağını da gördüklerini belirten Boztaş, İçişleri Bakanlığı, RTÜK ve TÜRKSAT’ı bu hukuksuz tutumlarından vazgeçmeye çağırdı.
Kadınlar, eylemde sık sık, “Kadınlar el ele Hayat’ı sahiplenmeye”, “Sansüre inat yaşasın Hayat”, “Özgür basın susturulamaz”, “Hükümet güdümlü medyaya hayır”, “Arka sayfa güzeli olmayacağız” sloganları atıp, kadınları rencide eden kadın programları istemediklerini dövizlerle yansıttılar. Açıklamanın ardından kadınlar topladıkları imzaları TBMM, İçişleri Bakanlığı, RTÜK ve TÜRKSAT’a faksladılar. (Ankara/EVRENSEL)

Hayat’ın kapatılması Mamak’ta protesto edilecek
Hayat Televizyonu ekranının karartılmasına tepkiler devam ediyor. Mamak’ta 33 kurum yayınladıkları ortak metinle Hayat Televizyonu’nu desteklediklerini bildirdiler. Aralarında köy ve Alevi dernekleri ile partilerin de bulunduğu kurumların yaptığı açıklamada, “Kurulduğu günden bugüne kadar işçilerin, emekçilerin, halkın gerçek ekranı olan televizyonumuzun hiçbir gerekçe gösterilmeden kapatılmasını kınıyoruz. Her fırsatta demokrasiden ve özgürlüklerden bahseden AKP, hiçbir gerekçe olmadan, hukuksal bir dayanak olmadan Hayat Televizyonu’nun ekranını karartarak, demokrasiyi sadece kendisi için istediğini, özgürlükten kastının da halkı ezme ve baskı altına alma özgürlüğü olduğunu göstermiştir” denildi.
30 Temmuz Çarşamba günü kitlesel bir basın açıklaması gerçekleştirecek olan kurumlar, tüm Mamak halkını ve Mamak’ta faaliyet gösteren kurumları basın açıklamasına çağırdı. Basın açıklaması için Çarşamba günü saat 19.00’da Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Mamak Şubesi önünde toplanılacak ve Tuzluçayır Çiçek İş Merkezi’ne kadar yürünecek.

Evrensel'i Takip Et