31 Temmuz 2008 00:00

Lufthansa’da uçuşlar iptal

Ver.di sendikasının çağrısıyla Almanya’nın en büyük havayolları tekeli Lufthansa’da yapılan süresiz grevin üçüncü gününde başta Uluslararası Frankfurt Havaalanı olmak üzere bir çok şehirde uçaklar kalkmadı.

Paylaş

Ver.di sendikasının çağrısıyla Almanya’nın en büyük havayolları tekeli Lufthansa’da yapılan süresiz grevin üçüncü gününde başta Uluslararası Frankfurt Havaalanı olmak üzere bir çok şehirde uçaklar kalkmadı.
Ver.di sendikası tarafından yapılan açıklamada, grevin ikinci günü olan Salı günü 5 bin çalışanın katıldığı grev sonucunda 70 uçak kalkamamıştı. Salı günü yapılan açıklamalarda verilen “grevin etkisi artarak devam edecek sözü” gerçekleşmeye başladı.
Salı gecesi vardiyasında çalışan işçilerin yoğun olarak katıldığı grevin üçüncü gününde de Frankfurt Havaalanı’ndan ABD’nin New York ve Calgary, Kanada’nın Kalkutta seferini yapması gereken uçaklar da dahil 78 uçuş plandan çıkarıldı. Gazetemiz yayına hazırlandığı sırada gelen son bilgilere göre Münih’te 10, Hamburg’da ise 5 uçak havalanamadı. Lufthansa basın sözcülüğünden verilen bilgiye göre NRW eyaletinde bulunan havaalanlarından yedi uçuş plandan çıkarıldı. Bu uçuşların altısının Dusseldorf birinin de Köln havaalanından olduğu açıklandı.
Yer ve teknik servis elemanlarının greve katılımının yoğun olduğu belirtilirken, Lufthansa tekelinin uçakların teknik bakımını yaptırmak için komşu ülkelerin havaalanlarını kullandığı bildirildi.
Ver.di adında görüşmeleri sürdüren Erhard Ott, Lufthansa yönetiminin greve çıkan emekçilerin moralini bozmak için grevin etkisi olmadığını iddia ettiğini bildirdiği açıklamasında, “Grevle geçen her geçen gün Lufthansa çok ciddi para kaybediyor. Teknik servisin kiralanması, yemeklerin başka firmalara hazırlatılması bütün bunlar bedava olmuyor, aksine çok daha fazlasına mal oluyor” dedi. Sendikanın amacının yolculara zarar vermek olmadığını söyleyen Ott, “Maksadımız kısa sürede şirket yönetimiyle masaya oturup sözleşmeyi imzalamak. Ama ciddi bir teklif sunulmadığı süre masaya oturmanın bir anlamı da yok” dedi.
Öte yandan, Lufthansa Yönetim Kurulu üyesi Stephan Gemkow, Frankfurt kentinde yaptığı açıklamada, yolcu taşımacılığı alanında yeni işe almaları durdurma kararı aldıklarını, bunun yanı sıra gelecek kış sezonu uçuş planında kapasiteleri azaltmayı planladıklarını belirtti. Gemkow, alacakları birçok “önlem” sayesinde 250 milyon Avro tasarruf yapma planları olduğunu bildirdi. Dünya çapında Haziran sonu itibarıyla yaklaşık 108 bin çalışanı bulunan Lufthansa, bu yılın başında 4 bin 300 kişinin daha işe alınacağını bildirmiş, yılın ilk 6 ayında 2 bin 800 kişi işe alınmıştı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

AVRUPA GERÇEĞİ

SONRAKİ HABER

Karadzic cezaevinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa