1 Ağustos 2008 00:00

Fenerbahçe çok rahat


Sarı lacivertliler, Şampiyonlar Ligi 2. Ön Elemesi 1. maçında ağırladığı MTK’yı Roberto Carlos ve Selçuk’un golleriyle 2-0 yendi. Bir çok gol pozisyonundan da yararlanamayan Fenerbahçe, bu sonuçla turu geçmek için büyük avantaj yakaladı.
Fenerbahçe, Macar rakibi karşısında oyunun hiçbir bölümünde zorlanmadı. Oldukça pasif bir görüntü çizen MTK, Fenerbahçe karşısında herhangi bir varlık gösteremedi. Buna karşın sarı lacivertliler ortadan ve kanatlardan etkili olmaya çalışan bir görüntü çizdi. İki golünü de ceza sahası dışından şutlarla bulan Fenerbahçe rakip ceza sahasında etkili oldu ama golü bulacak son vuruşları yapamadığı için daha farklı bir galibiyeti kaçırdı.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aragones, MTK Budapeşte karşısında, hazırlık maçında Ukrayna’nın Shakhtar Donetsk’i 2-1 mağlup eden ilk 11 kişilik kadrosunu değiştirmedi. Sarı-lacivertli ekibin ilk 11’inde yeni transferlerden sadece Güiza yer alırken, Emre Belözoğlu ve Burak Yılmaz yedekler arasında yer buldu. İspanyol teknik adam, askerlik görevi nedeniyle takımın çalışmalarına geç katılan Emre’ye bu maçta ilk 11’de şans vermedi. Emre, MTK Budapeşte maçında Fenerbahçe formasıyla ilk kez Kadıköy’de bir karşılaşmanın kadrosunda yer aldı. Sarı-lacivertli ekipte, Kezman, Ali, Yasin, Deniz, Mert ve Maldonado’nun yanı sıra sakatlıkları bulunan Deivid, Tümer ve Vederson maç kadrosuna alınmadı.
Karşılaşmada, tribünlerde yer yer boşluklar göze çarparken, Fenerbahçe’nin yeni transferi Emre’ye bir grup Fenerbahçeli taraftarın küfretmesiyle yaşanan gerginlik dikkat çekti.
1999’da 1. tur mücadelesinin ilk maçında rakibiyle deplasmandaki maçta 0-0 berabere kalan sarı-lacivertliler, Kadıköy’de 30 Eylül 1999’daki rövanşta 2-0 yenilince kupaya ilk turda veda etmişti. Sarı-lacivertliler, bu galibiyetle Kadıköy’de Avrupa kupalarındaki yenilmezlik serisini 13 maça çıkarmış oldu. (SPOR SERVİSİ)

Evrensel'i Takip Et