01 Ağustos 2008 00:00

‘Süt’ Venedik’te görücüye çıkacak

Yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun “Yusuf Üçlemesi”nin ikinci filmi “Süt”, 65. Venedik Film Festivali’nde yarışacak.

Paylaş

Yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun “Yusuf Üçlemesi”nin ikinci filmi “Süt”, 65. Venedik Film Festivali’nde yarışacak.
Senaryosunu Semih Kaplanoğlu ve Orçun Köksal’ın yazdığı “Bal”, “Süt” ve “Yumurta” adlı filmlerden oluşan “Yusuf Üçlemesi”nin ikinci filmi, dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapacak.
Semih Kaplanoğlu’nun yönettiği, başrollerinde Melih Selçuk ve Başak Köklükaya’nın rol aldığı film, festivalin resmi yarışma bölümüne seçildi. Jüri başkanlığını Wim Wenders’in üstlendiği yarışma jürisinde Rus senarist Juriy Arabov, İtalyan aktris Valeria Golino, İskoçyalı sanatçı Douglas Gordon, Amerikalı senarist ve film yapımcısı John Landis, Arjantinli yönetmen Lucrecia Martel ve Hong Konglu yönetmen Johnnie To yer alacak.
“Süt”ün konusu özetle şöyle: Liseyi bitirdikten sonra üniversite sınavını kazanamayan Yusuf’un büyük bir tutku ile yazdığı şiirler, adını sanını kimsenin duymadığı bazı edebiyat dergilerinde yayınlanmaktadır. Ama ne şiirin ne de değeri günden güne düşen sütün Yusuf’a ve annesi Zehra’ya bir katkısı vardır. Yusuf, Zehra’nın kasabadaki istasyon şefi ile yaşadığı gizli ilişkiyi keşfedince ne yapacağını şaşırır. Yusuf, gelecek kaygısı, yaşanan hızlı değişim ve gençlikten yetişkinliğe adım atmanın acılarıyla baş etmenin yolunu bulabilecek midir?..
Venedik Film Festivali’nde en son 1991’de Ömer Kavur’un “Gizli Yüz” filmi yarışma bölümünde yer almıştı. Kavur, 1987’de “Anayurt Oteli” ile FIPRESCI ödülünü almıştı. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Olmert istifa ediyor

SONRAKİ HABER

Yeşil Yayla Festivali destek bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...