01 Ağustos 2008 00:00

‘Ahlaksız teklif’ suçlaması

Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) İzmir’in içme suyu ile ilgili tüm gerçeklerin İzmirlilere açıklanması çağrısında bulundu.

Paylaş

Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) İzmir’in içme suyu ile ilgili tüm gerçeklerin İzmirlilere açıklanması çağrısında bulundu. İZSU önünde bir basın açıklaması yapan EGEÇEP geçtiğimiz günlerde Büyükşehir belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu Ankara’ya çağırarak Çamlı barajı konusunu gündeme getiren Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun Kocaoğlu’na yaptığı “ahlaksız teklif”le ilgili iddiaların bir an önce açıklığa kavuşturulmasını istedi.
EGEÇEP bileşenleri ellerinde suyun önemi ile ilgili pankart ve dövizlerle Konak meydanındaki İZSU önünde bir basın açıklaması yapıtılar. Basın açıklamasında konuşan EGEÇEP Dönem sözcüsü Erhan İçöz, İzmir halkının içtiği su ile ilgili tedirginliğinin sürdüğünü belirterek, yöneticilerin yaptığı açıklamaların halkın tedirginliğini ortadan kaldırmadığını dile getirdi.
İçöz; şu sorulara yanıt verilmesini istedi: “Çevre bakanı Kocaoğlu’nu Çamlı Barajı’na ÇED belgesi vereceğim diye Ankara’ya çağırdı mı? Bu görüşme sırasında bakan Kocaoğlu’na ‘TÜPRAG’ın İzmir’de işleteceği altın madenine karşı çıkma, Çamlı barajını sana hediye edelim’ şeklinde etik olmayan bir teklifte bulundu mu?” (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Protokol imzalanmadı ilaç krizi kapıda

SONRAKİ HABER

Hastanelerde GSS halleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa