04 Ağustos 2008 00:00

Seyit Rıza ve arkadaşları için imza kampanyası

TUDEF (Tunceli Dernekleri Federasyonu), Seyit Rıza ve arkadaşlarının mezar yerlerinin bildirilmesi talebiyle basın açıklaması yaparak imza kampanyası başlattı.

Paylaş

TUDEF (Tunceli Dernekleri Federasyonu), Seyit Rıza ve arkadaşlarının mezar yerlerinin bildirilmesi talebiyle basın açıklaması yaparak imza kampanyası başlattı. Kışla Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında devletin Dersimlilerden özür dileyerek, Seyit Rıza ve arkadaşlarının mezar yerlerini bildirmesi istendi.
İlk sözü alan Almayan’da bulunan Tehlike Altında Bulunan Halklarla Dayanışma Derneği Sözcüsü Christian Zimmermann, kentle ilgili izlenimlerini aktardı. Zimmermann, yaşanan katliamla yüzleşilmesi gerektiğini söyledi. Almanya Sol Parti Milletvekili ve Sol Parti Kurucusu Hüseyin Kenan Aydın, mezar yerlerini öğrenme talebinin devlete savaş açma olmadığını belirtti. Bu talebin barış talebi olduğunu ifade eden Aydın, yaşanan katliamla yüzleşerek mezar yerlerinin açıklanmasını istedi. Aydın, Dersim halkı ile dayanışma içerisinde olacaklarını söyledi. Avrupa Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Ertan Toprak ise yaptığı konuşmada, Alevi inancının Avrupa’da tanındığına dikkat çekerek aynı talebin Alevilerin yaşadıkları coğrafyada da gerçekleşmesini istediğini belirtti. Ferhat Tunç da yaşanan katliamın bir insanlık suçu olduğunu ifade ederek, mezar yerlerinin bildirilmesini istedi. (TunceliEVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Hozatlılar yoğun ilgi gösterdi

SONRAKİ HABER

Festival tüm coşkusuyla sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...