04 Ağustos 2008 00:00

Marport işçilerine demir sopalı saldırı

Avcılar Ambarlı’da bulunan Marport Liman İşletmeleri’nde sendikalaşan işçiler üzerindeki baskılar bitmek bilmiyor.

Paylaş

Avcılar Ambarlı’da bulunan Marport Liman İşletmeleri’nde sendikalaşan işçiler üzerindeki baskılar bitmek bilmiyor. Evlerine gelen telefonlarla tehdit edilen işçiler bu kez de taşeron firmanın adamları tarafından yolları kesilerek demir sopalarla dövüldüler.
Dün işyeri temsilcisi Haydar Özcan ve işçiler Ferhat Terzi, Fatih Bozkurt ve Mehmet Doğan, evlerine gelen tehdit telefonlarıyla ilgili Büyükçekmece Adliyesi Nöbetçi Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. İşçilerin, adliyeden çıktıktan sonra özel araçla sendika binasına giderken, Yakuplu Yolu’na doğru ıssız bir yolda araçları durduruldu. 2 araçla gelen saldırganlar, işçilere demir çubuklarla saldırdı. Yaralanan işçilere ilk müdahale Beylikdüzü’nde bulunan Özel Medi Life Hastanesi’nde yapıldı. Yaralanan işçilerden Terzi’nin müşahede altında olduğu, Bozkurt’un ise durumunun ağır olduğu ve Bakırköy Devlet Hastanesi’ne sevk edildiği öğrenildi. Çeşitli yerlerinden yaralanan Özcan ile Doğan’ın başlarına dikiş atıldı. Saldırı sırasında saldırganların işçilerin arabasını da parçaladığı öğrenildi.
Marport Liman İşletmeleri’nde faaliyet gösteren ARSER AŞ’de çalışan 450 işçi Liman-İş üye olmuş ve 50 işçi işten atılmıştı. İşçilerin direnişe başlaması üzerine üzerlerindeki baskı da artmıştı. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

GÜNDÖNÜMÜ

SONRAKİ HABER

Sendikalı olarak geri dönene kadar...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...