04 Ağustos 2008 00:00

‘Hayat’ı bizler kurduk, bizler yaşatacağız’

Sansürün 19. gününde de keyfi ‘ekran karartmaya’ tepki yağdı. Kapatma kararını demokrasi dışı bulan ve bunu, halka yapılmış bir hakaret olarak adlandıran Ümraniye’deki mahalle muhtarları, sansürün bir an önce son bulmasını istedi

Paylaş

Sansürün 19. gününde de keyfi ‘ekran karartmaya’ tepki yağdı. Kapatma kararını demokrasi dışı bulan ve bunu, halka yapılmış bir hakaret olarak adlandıran Ümraniye’deki mahalle muhtarları, sansürün bir an önce son bulmasını istedi. Hayat Televizyonu’nun işçilerin sesine yer veren tek televizyon olduğunu söyleyen Birleşik Metal-İş Sendikası Silgan İşyeri Temsilcisi Gıyasettin Kızılkaya ise “Hayat Televizyonu’nu bizler kurduk, bizler yaşatacağız” diyerek bu keyfi uygulamaya tepki gösterdi.
İnkılap Mahallesi Muhtarı Fuat Korkmaz, Hayat Televizyonu’nun keyfi olarak kapatılmasına tepki göstererek, kapatma kararını halka yönelik demokrasi dışı bir davranış olarak adlandırdı. Korkmaz, bu keyfi uygulamanın bir an önce son bulmasını istedi.
Kapatma kararının demokrasi ile bağdaşmadığını dile getiren Çakmak Mahallesi Muhtarı Metin Karaağaç, kapatma kararının halkın haber alma hakkına tecavüz olduğunu ifade etti. “Halktan yana bir televizyonun, hem de işin başındayken karartılması AKP Hükümeti’nin ikiyüzlülüğünü göstermektedir” diyen Karaağaç, yol yakınken bu yanlıştan dönülmelisi gerektiğini kaydetti.
AKP Hükümeti’nin insanların haber alma hakkını engelleyerek bir yere varamayacağına dikkat çeken 1 Mayıs Mahallesi Muhtarı Cuma Kara, bunun eşitlik ilkesine aykırı olduğunu vurguladı. Kapatma kararının demokrasi dışı olduğuna değinen Kara, “Kendine gelince demokrat kesilen iktidar, iş halkın haber alma özgürlüğüne gelince gericileşmektedir. Halk olup biteni görüp izlemektedir ve yaşananların hesabını da elbet bir gün soracaktır. Şahsım adına Hayat Televizyonu’nun ekranının karartılmasını kınıyorum, yetkililerin bu keyfi uygulamadan derhal vazgeçmelerini bekliyorum” dedi.
Kapatma kararını kınayan Yeniçamlıca Mahalle Muhtarı Erol Dolu, AKP Hükümeti’nin kendisine muhalefet eden kurum, kuruluş ve yayın organlarına saldırarak yüzünü bir kez daha gösterdiğini söyledi. Dolu, “Halkın emekleriyle kurulan böyle bir televizyonu susturmaya kimsenin gücü yetmeyecektir” diye konuştu.
İşçilerin sesine yer veren ilk televizyon
Kapatma kararının AKP Hükümeti’nin pervasızlığının göstergesi olduğunu belirten Birleşik Metal-İş Sendikası Silgan İşyeri Temsilcisi Gıyasettin Kızılkaya, “SSGSS’ye karşı ülke çapında yapılan iş durdurma eyleminde Hayat Televizyonu fabrikamızdaydı, haberimizi yapıyordu. Bu mu bölücülük? Bu olsa olsa Türkiye’de ilk defa işçi sınıfının haklı mücadelesini haber yapan bir televizyona tahammülsüzlüktür. Demokrasi bunun neresinde, hak hukuk adalet nerede kaldı? Hayat Televizyonu’nu bizler kurduk, bizler yaşatacağız” diyerek kapatma kararına tepki gösterdi.
CHP Ümraniye Belediyesi İl ve İlçe Meclis Üyesi Hüseyin Avni Yardımcı ise demokratik, hukuk devleti olduğu iddia edilen bir ülkede böylesi bir ekran karartmanın büyük ayıp olduğunu belirtti. Yardımcı, yaşananları kınadığını da sözlerine ekledi. (İstanbul/EVRENSEL)
İnan Dursun
ÖNCEKİ HABER

‘Halkın Hayat’ı susturulamaz’

SONRAKİ HABER

Munzur’da aydınlar Hayat’a sahip çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa