06 Ağustos 2008 00:00

Selim Sadak ifade verdi

DEP eski Milletvekili Selim Sadak, İdil Cumhuriyet Savcılığı’na ‘Sayın Öcalan’ ve ‘demokrasi şehitleri’ sözlerinden dolayı ifade verdi.

Paylaş

DEP eski Milletvekili Selim Sadak, İdil Cumhuriyet Savcılığı’na ‘Sayın Öcalan’ ve ‘demokrasi şehitleri’ sözlerinden dolayı ifade verdi.
DEP eski Milletvekili Selim Sadak, DTP Edirne İl Kongresi’nde “Sayın Öcalan” dediği için “suç ve suçluyu övme” iddiasıyla Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 16.06.2008 tarihli talimatı ile ifade verdi. Sadak ayrıca, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Van’ın Erciş ilçesinde çıkan olaylarda yaşamını yitiren Mehmet Deniz’in cenaze töreninde, “9 yıldır İmralı’da bulunan Sayın Öcalan’ın perspektiflerini dikkate almak, ilgilenmek Türkiye’nin yararınadır. Kürt sorununun çözümüne hizmettir” ifadelerinin yanı sıra “Öldürülen Mehmet Deniz de Vedat Aydın, Sıdık Bilgin ve Hasan Akar gibi demokrasi şehididir” sözlerinden dolayı Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 09.07.2008 tarihli talimatı ile “yasadışı örgüt propagandasını yapmak” iddiasıyla ifade verdi. Sadak, İdil Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifade verdi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Kurtalan’da yağmur suyu projesi hayata geçiyor

SONRAKİ HABER

Mahmut Alınak pazartesi cezaevine giriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...