06 Ağustos 2008 00:00

Artık bıçak kemiğe dayandı

Türk-İş Genel Sekreteri ve Tek Gıda-İş Genel başkanı Mustafa Türkel, direnişteki Desa Deri, Ünilever ve grevdeki E-Kart işçilerini ziyaret etti.

Paylaş

Türk-İş Genel Sekreteri ve Tek Gıda-İş Genel başkanı Mustafa Türkel, direnişteki Desa Deri, Ünilever ve grevdeki E-Kart işçilerini ziyaret etti. Ziyarete Tek Gıda-İş Genel Sekreteri Mecit Amaç ve Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak da katıldı.
İlk olarak Desa Deri Fabrikası’na giden Türkel, Aralık ayından beri Yörsan’da da 402 işçinin Desa’da olduğu gibi sadece sendikalı oldukları için işten atıldığını, Rize’de ÇAYKUR işçilerinin de 9 aydır AKP’nin ve Hak-İş’in baskılarına karşı direndiğini kaydetti. “Bir çok yerde sorun ama ne iktidar partisinden ne de Çalışma Bakanı’ndan bir açıklama yok. 9 aydır işçilere zulüm yapıyorlar. O Çalışma Bakanı işçilerin güvenini kaybetmiştir istifa etmelidir” diyen Türkel, AKP’nin kendisine demokrasi istediğini ancak sıra işçilere gelince anti-demokratik uygulamalardan vazgeçmediğini kaydetti. Artık bıçağın kemiğe dayandığını söyleyen Türkel, Başbakan ile Çalışma Bakanına seslenerek, “İşçilerin demokratik haklarına saygı gösterin” dedi.
Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi, 100 gün önce işçilerin anayasal hakkını kullanarak sendikalı olduklarını, basıklara rağmen istifa etmedikleri için işten atıldıklarını ifade etti. Servi, Türkiye’de örgütlenme özgürlüğünün olmadığını kaydetti. Tek Gıda-İş yöneticileri daha sonra Desa Deri işçilerine 10 bin 250 YTL para yardımında bulundu.
E-Kart’ta Basın-İş Şube Başkanı Levent Dinçer tarafından karşılanan Türkel, burada yaptığı konuşmada “Artık bıçak kemiğe dayandı. 55 yıllık Türk-İş tarihinde ilk kez bir genel sekreter tek başına oturma eylemi yaptı. Siz de burada eylemi sürdürerek destek vermeyen sendikaların ve içeride çalışan işçilerin vicdanını sızlatın, patronları da huzursuz edin” diye konuştu. Tek Gıda-İş E-Kart işçilerine de 5 bin 750 YTL para yardımında bulundu.
TÜMTİS yöneticileri Ünilever’deki sendikal mücadele hakkında Türkel’e bilgi verirken, Türkel de Ünilever patronu ile bir görüşme yaptıklarını, önümüzdeki günlerde sonuçlanacağını ifade etti.
Mustafa Türkel, dün de Liman-İş’e üye oldukları için işten atılan Arsen işçilerini ziyaret etti. Son gelişmeler hakkında işçilerden bilgi alan Türkel, işçilere yapılan saldırıyı da kınadı. Türk-İş olarak liman işçilerinin hakkı mücadelesinde yanlarında olacaklarını belirten Türkel, örgütlenmenin önündeki engeller nedeniyle Desa Deri, E-Kart, Ünilver, Yörsan ve ÇAYKUR işçilerinin de mücadele ettiğini ifade etti. Ziyarete Tek Gıda-İş Genel Sekreteri Mecit Amaç ile Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak’ta katıldı. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

GERÇEK

SONRAKİ HABER

1.5 milyon memur görüşmeleri bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...