06 Ağustos 2008 00:00

Çin’de 6.0’lık artçı deprem

Çin’in, mayıs ayında deprem nedeniyle harap olan Sichuan bölgesinde 6.0 büyüklüğünde artçı deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırma Kurumu, depremin merkez üssünün Guangyuan kentinin 48 kilometre kuzeybatısı olduğunu bildirdi.

Paylaş

Çin’in, mayıs ayında deprem nedeniyle harap olan Sichuan bölgesinde 6.0 büyüklüğünde artçı deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırma Kurumu, depremin merkez üssünün Guangyuan kentinin 48 kilometre kuzeybatısı olduğunu bildirdi. Depremde can ve mal kaybına ilişkin bilgi verilmedi.
Sarsıntının, 12 Mayıs’ta Sichuan’da meydana gelen, 70 bin kişinin öldüğü, 5 milyon kişinin evsiz kaldığı 7.9 büyüklüğündeki depremin artçı şoku olduğu belirtildi.
Depremin, Sichuan bölgesinin başkenti Çengdu’da, Olimpiyat meşalesi yürüyüşünün yapılmasından saatler sonra meydana geldiğine de dikkat çekildi.
Olimpiyatlar öncesi ‘güvenlik’ garantisi
Öte yandan Çinli yetkililer, önceki gün Sincan’da meydana gelen saldırının ardından, Cuma günü başlayacak olimpiyatlarda güvenliğin sağlanacağı konusunda güvence verdi. Pekin Olimpiyatları komitesinden bir sözcünün açıklamasında, Olimpiyatlar’ın yapılacağı tüm mekanlarda güvenliğin artırıldığı, her türlü tehditle başa çıkmaya hazır olunduğu belirtildi. Çinli yetkililer son haftalarda başkent Pekin’in sokaklarına 100 binden fazla takviye polis ve asker yığdı. Uluslararası Olimpiyat Komitesi de “atlet ve seyircilerin güvenliği için gereken her şeyin yapıldığına emin olduğunu” söyledi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Petrol krizi adayların fikrini değiştirdi

SONRAKİ HABER

İsveç hükümetinde telekulak sıkıntısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...