08 Ağustos 2008 00:00

Ergenekon sanıkları Silivri yolcusu

48’i tutuklu 86 şüphelinin bulunduğu Ergenekon davasında tutuklu bulanan sanıkların, duruşma öncesi yüksek güvenlikli Silivri Cezaevi’ne nakledilecekleri öğrenildi

Paylaş

48’i tutuklu 86 şüphelinin bulunduğu Ergenekon davasında tutuklu bulanan sanıkların, duruşma öncesi yüksek güvenlikli Silivri Cezaevi’ne nakledilecekleri öğrenildi.
Silivri Cezaevi’nde Ergenekon sanıklarının yargılanacağı ve yaklaşık 300 kişinin izleyici olarak gireceği duruşma salonuna kamera sistemi kurulacağı ve duruşmaların kayıt altına alınacağı da belirtildi.
1 Temmuz’da, aralarında emekli orgenerallerin de bulunduğu operasyonda tutuklu olanlar dışında, daha önce yapılan operasyonlarda 49 şüpheli tutuklanmış, iş adamı Kuddusi Okkır’ın ölümüyle tutuklananların sayısı 48’e düşmüştü. “Ergenekon Terör Örgütü” kurdukları iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanacak olan sanıklar, ilk olarak 20 Ekim tarihinde hakim karşısına çıkacak.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan Ergenekon iddianamesini kabul eden İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşma öncesi, Silivri Cezaevi’nde de bazı hazırlıkların yapılması yönünde talimat verdi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Hayat devam ediyor

SONRAKİ HABER

İstanbul Zirvesi’ne 12 devlet başkanı katılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa