10 Ağustos 2008 00:00

Antakya evleri satılığa çıkarıldı

Antakya’da bulunan çok sayıda tarihi ev, 20 ile 80 bin YTL arasında değişen fiyatlarla satışa çıkarıldı.

Paylaş

Antakya’da bulunan çok sayıda tarihi ev, 20 ile 80 bin YTL arasında değişen fiyatlarla satışa çıkarıldı. İlgisizlikten yakınan ev sahipleri ise devletin tarihi evleri restore ederek turizme kazandırmasını istiyor.
Antakya’da 23 medeniyete ev sahipliği yapmış olan aralarında Prehistorik, Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerinin izlerini taşıyan tarihi evler, bakımsızlıktan yıkılırken, çok sayıda ev de satışa sunulmaya başlandı. Eski Antakya’da bulunan ve SİT alanı olmasından dolayı üzerlerine bir tek çivi bile çakılamayan tarihi evler yok olmayla karşı karşıya. Ev sahipleri evlerini restore edemediklerinden dolayı satışa çıkarmaya başladı.
Dedesinden kalan evi satışa sunduğunu ifade eden Ali Efe, “Bize dedemden bahçeli bir ev kaldı. Ev yıllardır kullanılmadığından harabeye döndü. SİT alanı olmasından dolayı eve müdahale edemedik. Bizim restore edecek paramız da olmadığından evi satışa sunduk. Maalesef eski Antakya eskiliğini kaybediyor” dedi.
‘Restore edilmeli’
Babasından kalan evi 35 bin YTL’ye satışa sunduğunu belirten Ahmet Gök, şunları söyledi:
“Ev çökmek üzere, tadilat yapamıyoruz. Bu yüzden satışa sundum. Bu tür evleri almak isteyen çok oluyor ama yenileme çok para tutuğu için insanlar buna yanaşmıyor. Bana göre bu tür evlerin devletin himayesi altına girmesi gerekir. Devlet bu evlere sahip çıkmalı ve restore etmelidir.” (Hatay/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

NATO kışkırtması

SONRAKİ HABER

Yalova Belediyesi asbestli gemiyi kent merkezinde söktürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...