11 Ağustos 2008 00:00

Barışarock seneye yok

Barışarock, binlerce dinleyicinin katılımıyla sona erdi. Cem Karaca ve Kazım Koyuncu’nun anıldığı konser alanında, gündüzden sabahın ilk ışıklarına kadar konserler verildi, söyleşiler yapıldı, filmler izlendi.

Paylaş

Barışarock, binlerce dinleyicinin katılımıyla sona erdi. Cem Karaca ve Kazım Koyuncu’nun anıldığı konser alanında, gündüzden sabahın ilk ışıklarına kadar konserler verildi, söyleşiler yapıldı, filmler izlendi.
Bu sene altıncısı düzenlenen ve aktivistlerinin yaptıkları bir basın açıklaması ile önümüzdeki yıl gerçekleştirilmeyeceği duyurulan Barışarock, Cumartesi günü saat 13.00’de gerçekleşen Kırmızı Nokta konseri ile başladı. Çıkışının temelinde isyan duygusu olan rock müziği antikapitalist ve savaş karşıtı düşünce ile harmanlayan Barışarock festivalinde bu sene de rock gruplarının performanslarının yanında, çevre sorunları, dünyanın dört bir yanında süre giden savaşlar, cinsel, etnik ve dini ayrımcılıklar gibi tüm insanlığı ilgilendiren sorunlar ve bu sorunların çözüm yöntemleri ile ilgili birçok söyleşi yapıldı. Aralarında Dur De, 78’liler derneği, DİSK’e bağlı Genç-Sen, Nor Zartonk ve Lambdaİstanbul’un da bulunduğu birçok dernek ve sivil toplum örgütünün stand kurduğu festival alanında ayrıca dileyen festival katılımcıları akşam vaktinden sabahın ilk ışıklarına kadar “1 Mayıs”, “Deniz Rezervleri”, “Travestiler”, “Agos’tan Filmler” gibi siyasal ve sosyal içerikli belgeseller izleme olanağı buldular.
Altı yıl önce kapitalist sistem denince ilk akla gelen çok uluslu şirketlerden biri olan Coca-Cola’nın İstanbul’da bir rock festivali düzenlemesine tepki olarak doğan Barışarock’ın altıncısı ve “şimdilik” sonuncusunda festivale katılım oranının diğer yıllara göre düşük olduğu gözlendi. Bu seneki Barışarock’taki bir başka saşırtıcı olay ise senelerdir isimleri bu festival ile anılan Moğollar, Bulutsuzluk Özlemi gibi bazı grupların festivalde yer almamasıydı. Müzikseverler “Cem Karaca Sahnesi” ismi verilen ana sahne ve “Kazım Koyuncu Sahnesi” ismi verilen alternatif sahne olmak üzere iki sahnede konserleri takip etme olanağı buldular. Zardanadam, Gren, Mor ve Ötesi gibi grupların sahne aldığı festivalin açılış gününde sahneye son çıkan müzik grubu, İstanbul’a konser vermeye geldikleri gün ülkelerinde savaşın patlak verdiği Gürcistanlı heavy metal grubu “Heavy Cross”tu. Gürcistanlı grup içinde bulundukları üzüntüye rağmen, “Barış” temalı bu festivalde oldukça iyi olan sahne performansları ve yorumladıkları Deep Purple, Iron Maiden parçalarıyla dinleyicilerine bir müzik ziyafeti sundular.
Her sene Sarıyer Mehmet Akif Piknik alanında düzenlenen ve Türkiye’de gerçekleştiği altı sene boyunca özellikle genç kuşağın barış, demokrasi ve eşitlik taleplerini insanlara duyurmasında büyük rol oynayan festival, dün gece Türk rock tarihinin önemli gruplarından Kramp’ın verdiği bir konser ile son buldu. (İstanbul/EVRENSEL)
Uğur Halil Karakullukcu
ÖNCEKİ HABER

Dizilerin kamera arkası sıkıntılı

SONRAKİ HABER

Mehmet Atlı’dan: Wenda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...