11 Ağustos 2008 00:00

Sevil Erol uğurlandı

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) kurucu üyesi ve eski Genel Sekreteri Sevil Erol, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde toprağa verildi.

Paylaş

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) kurucu üyesi ve eski Genel Sekreteri Sevil Erol, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde toprağa verildi. Erol’un cenaze törenine DTP Eşbaşkanı Emine Ayna ve KESK Genel Başkanı Sami Evren’in yanı sıra binlerce kişi katıldı.
Yakalandığı pankreas kanserinden dolayı yaşamını yitiren KESK kurucu üyesi ve eski Genel Sekreteri Sevil Erol için memleketi Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, KESK Genel Başkanı Sami Evren, KESK Ankara, Diyarbakır, Urfa, İstanbul ve Malatya Şubeler Platformu, Yenişehir, Bağlar, Kayapınar, Ceylanpınar, Viranşehir ve Suruç belediye başkanları, İHD ve DTP Diyarbakır il yöneticileri, DTP Şanlıurfa ve ilçe yöneticileri, Urfa Kültür Sanat Merkezi, DTP MYK ve PM üyeleri ile Demokratik Özgür Kadın Hareketi ( DÖKH) Meclisi üyelerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişi katıldı. Sevil Erol’un yeşil, sarı, kırmızı renklerle bezenen tabutu Siverek Sulu Camii’ne getirildi. Erol’un cenazesi öğlen saatlerinde kılınan namazın ardından Siverek Asri Mezarlığı’na binlerce kişinin katıldığı yürüyüş ile götürüldü. Erol’un tabutu mezarlık girişinde DTP’li milletvekilleri, belediye başkanları ve kadınlar tarafından omuzlarda taşındı.
Cenaze defin işlemlerinin ardından DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, Erol’un mezarı başında bir konuşma yaptı. Erol’un Kürt özgürlük mücadelesi, sendikal mücadele ve cins mücadelesi verdiğini belirten Ayna, “Bu yoldaşımızı bugün toprağa vermenin acısını ve üzüntüsünü yaşıyoruz. Erol’un mücadelesinin sonucunda bugün Siverek’te binlerce insanın katıldığı onurlu ve görkemli cenazesi mücadelemize ışık tutacaktır” dedi.
Militan bir kişiliğe sahipti
KESK Genel Başkanı Sami Evren ise Erol’un sendikal mücadelede militan bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek, Erol’un militan kişiliğinin ve mücadelede verdiği emeğin halkın ona sahiplenmesi ile ortaya çıktığını söyledi. DÖKH Merkez yöneticisi Zeynep Kaşan da şunları söyledi: “Sevil arkadaşımız uzun yıllardır sendikal mücadele içerisinde özgür kadın ideolojisini yaymak için mücadele eden bir yoldaşımızdı. Sevil yoldaşımız ölmedi ve ölmeyecek. Biz de ant olsun ki onu mücadelemizde yaşatacağız.”
Yapılan konuşmalar sırasında duygulu anlar yaşandı. Çeşitli illerden onlarca kurum adına Sulu Camii’ne çelenkler gönderildi. Dış illerden cenaze töreni için Siverek’e gelen araçların plakasının trafik polisleri tarafından kayıt altına alınması da dikkat çekti.
Erol’un taziyesi için Siverek Yılmaz Güney Parkı’nda düzenlemeler yapılırken park işletmecisinin belediye tarafından işyerinin elinden alınması ile tehdit edildiği belirtildi. Bunun üzerine Erol’un taziyesinin Siverek Belediyesi 1 No’lu Taziye Evi’nde açılacağı öğrenildi. (Şanlıurfa /DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Nebioğlu mezarı başında anıldı

SONRAKİ HABER

MEDYADA GEÇEN HAFTA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...