11 Ağustos 2008 00:00

Yeniden hoşgeldin Hayat

Tüm özgürlükler sokakta kazanılır. Tüm anayasal haklar sokağın mücadelesi ile perçinlenir. Karartılan Hayat, Hayat’ı ağartma mücadelesi veren emekçilerle bunun en güzel örneği verildi.

Paylaş

Tüm özgürlükler sokakta kazanılır. Tüm anayasal haklar sokağın mücadelesi ile perçinlenir. Karartılan Hayat, Hayat’ı ağartma mücadelesi veren emekçilerle bunun en güzel örneği verildi.
Bu mücadele tüm dost ve devrimci dayanışmanın güzel bir pratiği olarak ortaya çıktı. Bu televizyonu birlikte kurduk, birlikte savunacağız demiştik. Öyle oldu. Halkın televizyonu; sansüre karşı halkın demokratik mücadelesi ile tekrardan yeniden Hayat’a merhaba dedi.
Tüm kazanılmış haklarımızı kaybettiğimiz şu günlerde, son yılların en önemli kazanımı sayabiliriz. Emekçi hareketi için de güzel bir umut oldu.
“Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” emekçilerin attığı bu slogan, Hayat Televizyonu’nun yeniden yayın hayatına başlatılması ile yürek buldu. Daha da anlamlı oldu.
Şimdi Hayat’a sıkıca sarılma zamanı: Fabrikalarda sendika mücadelesi veren işçilerle, kentsel dönüşüm adı altında şehirlerin yağmalanmasında konut hakkından mağdur edilen yoksullarla, gerici, despot ve paralı eğitime karşı çıkan öğrencilerle, akşam evine ekmek götüremeyen işsizlerle, savaştan, bombalardan, yangınlardan küllenen ve küllerinden yeniden doğan Kürt halkıyla Hayat’a sıkıca sarılalım.
Sarılalım ki egemenler bir daha sansüre cesaret edemezsin. Şimdi Hayat’ı büyütme zamanı. Her köy, her sokak, her bulvar, her cadde, her kent Hayat için koşmalı. Hayat; yani biziz. Daha güzel bir hayat, özgür, mutlu, karnı doyan, insanca bir yaşam. Haydi barış ve kardeşçe hayatın bize sunduğu sofraya oturalım. Alın terimizi silerek biz kazandık. İşçi sınıfı kazandı diyelim. Tüm dostlara selam
Ali Bülbül
ÖNCEKİ HABER

Hayat’ı kazandık sıra Yörsan’da

SONRAKİ HABER

‘Şeker Fabrikalarının özelleştirme süreci durmalı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa